Back to top

Megérkeztek a helytörténeti kiadványok a Szabó Gyula Alapiskolába is

Publikálva: 2022, március 24 - 16:22
Ma a város legnagyobb alapiskolájába, a Szabó Gyula Alapiskolába is megérkeztek a város helytörténeti ajándékai a gyerekeknek: a felsősök a Dunaszerdahely jeles személyiségei című kiadványt vihetik haza, míg az alsó tagozatosok emellé még egy várostörténeti kifestőt is kapnak. Dunaszerdahely város ajándékának a célja a Kondé-emlékévben a lokálpatriotizmus erősítése és a gyerekek figyelmének a felkeltése a helyi értékek iránt.
Megérkeztek a helytörténeti kiadványok a Szabó Gyula Alapiskolába is

A Szabó Gyula Alapiskolában Nagy Árpád igazgatónak adták át a többszáz kiadványt, aki az iskola és a gyerekek nevében is megköszönte a város ajándékait, amelyet a napokban szét is osztanak a fiatalok között. 

A. Szabó László alpolgármester arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy a kiadványok segítségével még inkább elmélyíthetik az ismereteiket Dunaszerdahelyről, illetve azokról a dunaszerdahelyi születésű vagy a városban egykor tevékenykedő jeles személyiségekről, akikre méltán lehetnek az iskolások is büszkék. 

Csallóköz szíve ugyanis számos jeles tudóst, egyházi személyiséget, sportolót vagy hazafit adott a magyarságnak.

A Biró Márton Polgári Társulás részéről annak elnöke, Nagy Attila helytörténész kísérte el az alpolgármestert. Az átadót követő kötetlen beszélgetésben szó esett az „SOS – Mentsétek meg lelkeinket” projekt elindításáról is. Ennek az iskolai és egyleti tervnek a célja az iskolák és civil szervezetek bekapcsolása kijelölt védett sírok rendbetételébe és gondozásába. 

A Kondé-emlékévben

a Biró Márton Társulás az alapikolákban emellett helytörténeti köröket indítana,

de további, az iskolás korosztályt célzó programot is tervez. Így idén például ismét lesz városi helytörténeti vetélkedő, ami azonban rendhagyó módon eltérő lesz az eddig megszokottaktól – Dunaszerdahely városával és civil szervezetekkel közösen egy teljesen új formájú és tartalmú, élményközpontú programot szeretnének a gyerekek örömére megvalósítani.

(-ya-)

Ezt már olvasta?

Cookies