Back to top

Medikusok jelentkezését várja a Svet zdravia kórházhálózat

Publikálva: 2020, március 25 - 16:09
A Svet zdravia kórházhálózat - így a dunaszerdahelyi kórház is - önkénteseket keres az orvostudományi egyetemek felső évfolyamaiba járó medikusok közül.
Medikusok jelentkezését várja a Svet zdravia kórházhálózat

Az új koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben az orvostudományi egyetemek magasabb évfolyamát látogató hallgatókat vár a Svet zdravia hálózat mind a 18 szlovákiai munkahelyére, hogy erősíthessék az egészségügyi dolgozók - orvosok, nővérek, ápolók - csapatát. A medikusok a www.procare.sk/dobrovolnici honlapon jelentkezhetnek.

„A Covid-19 terjedése miatt valószínűleg több munkatársra lesz szükség, mint az egyes kórházak személyzeti állománya, ezért szeretnénk sorainkat medikusokkal megerősíteni. Már ma is vannak olyan hallgatók, akik önkéntesként segítik munkánkat, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik. Nem utolsó sorban ez számukra is tapasztalatszerzési lehetőség, melynek során megtanulják a járványügyi szabályok alkalmazását, amivel felkészülhetnek a jövőbeni hivatásukra. Természetesen, mi a legnagyobb mértékben segítjük őket ebben” - mondta el a Svet zdravia kórházak és a ProCare egészségügyi központok vezérigazgatója, Vladimír Dvorový.

Az önkénteseket először járványügyi képzésben részesítik, az adott munkahely pedig ellátja őket minden szükséges védőfelszereléssel. A konkrét munkatöltet, illetve a munkaidő tekintetében a kórházzal egyeztetnek. Segíthetnek a kórházba érkező betegek irányításában, a szükséges kérdőívek kitöltésében. Az érkezők testhőmérsékletét mérhetik - természetesen érintkezés nélkül -, rákérdeznek a Covid-19 tüneteinek jelenlétére. Érdeklődnek az illető utazási előzményeiről, illetve az esetleg fertőzött személyekkel való kapcsolatukra.

Az orvostanhallgatók a mintavétel során is asszisztálhatnak, és a betegek telefonos útmutatásában is segíthetnek. Az egyes munkahelyekkel való egyeztetés után egyéb segítséget is nyújthatnak.

Regisztrálhatnak az orvostudományi egyetemek legalább negyedik évfolyamos hallgatói a www.procare.sk/dobrovolnici honlapon.

Feltétel, hogy egészségesnek kell lenniük, hepatitis elleni oltási igazolással kell rendelkezniük, ki kell tölteniük egy kérdőívet a Covid-19-cel kapcsolatos esetleges kockázati lehetőségekről. Az ő testhőmérsékletüket is megmérik minden alkalommal, amikor a munkahelyük területére lépnek, és be kell tartaniuk a szigorú járványügyi előírásokat.

A hallgatók a jelenleg megszakított tanulmányi időszak alatt, a bezárt kollégiumok miatt nagyrészt otthon tartózkodnak, tehát a lakóhelyük körzetébe eső kórháznak segíthetnek, egyúttal kihasználhatják szabadidejüket, és új, hasznos tapasztalatokat szerezhetnek jövőbeli munkájukhoz.

forrás: ProCare és Svet zdravia

Ezt már olvasta?

Cookies