Back to top

Március első hete egyben a könyvtárak hete is

Publikálva: 2018, március 3 - 09:40
A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár az idén is bekapcsolódik a Szlovákiai Könyvtárak Hete elnevezésű akcióba.

Ezen rendezvénysorozat keretében több programot is terveznek március 5-9. közt, melyre várják az érdeklődő nagyközönséget.

Hétfőn, március 5-én állítják ki a Művészeti Alap támogatásával vásárolt ifjúsági könyveket, mely kiállítást elsősorban az általános iskolák figyelmébe ajánlják, akik egészen március végéig tekinthetik meg ezeket.

Szerdán, március 7-én 17:00 órától a Janus című filmet vetítik a könyvtár olvasótermében. A Janus 2015-ben készült magyar tévéfilm, mely az 1980-as évek Romániájában játszódik és azt mutatja be, hogyan férkőzött be a romániai totalitárius rendszer titkosszolgálata, a Securitate a családok mindennapjaiba, apránként tönkretéve azokat.

Március 8-án, csütörtökön délelőtt a járás professzionális könyvtárosait várják munkaértekezletre, majd 17:00 órától a „Minden nő szeretne macska lenni” című fényképkiállítás megnyitójára kerül sor. A kiállítást az érdeklődők egészen március végéig látogathatják.

Pénteken, március 9-én Ďurica Katival találkozhatnak az érdeklődők, 17:00 órától a Szlovákul szeretni című könyvét mutatja be író-olvasó találkozón.

Fontos információ a könyvtár látogatói számára, hogy a könyvtárak hete alkalmából a könyvtári beiratkozás ingyenes, ezen felül azokat a könyveket, amelyekkel már régebben tartoznak büntetés nélkül hozhatják vissza.

Ezt már olvasta?

Cookies