Jelenlegi hely

Már használhatók a csippel zárható kerékpártározók

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, július 30 - 09:59 | Közérdekű
Dunaszerdahelyen a városi önkormányzat újabb lépést tett a kerékpáros közlekedés népszerűsítése céljából és a forgalmi dugók enyhítése érdekében: modern, zárható kerékpártárolókat vehetnek immár igénybe az érdeklődők.
Már használhatók a csippel zárható kerékpártározók

A tárolókat a város két pontján már korábban létrehozták: a városházával szemben és az autóbusz-pályaudvar melletti parknál. Az autóbusszal és vonattal utazók is így biztonságban tudhatják a kerékpárjukat. Az 5x5 méteres tárolók kamerával és napkollektorral vannak ellátva és csipes rendszerrel működnek. A kerékpáros közlekedést fejlesztő program részeként városszerte 60 kerékpárállványt is kihelyeztek, ezekhez lánccal rögzíthetőek a biciklik.

A városi képviselő-testület a legutóbbi ülésén egyhangúlag határozott arról, hogy a  biciklitárolókat a város által alapított Municipal Real Estate Kft. fogja működtetni.

 A kerékpártárolókat nyitó csipet a Municipal Real Estate Kft.-nél lehet igényelni, az Erzsébet téren az Üzleti és Tájékoztatási Központ épületében. /az egykori Perfects-székház/, A csipet névre szólóan regisztrálják, legfeljebb egy évre. A városi képviselők döntése értelmében az érdeklődők írásos szerződés alapján 12 hónapon át térítésmentesen használhatják a kerékpárboxot, viszont a mágneskulcsért letétbe kell helyezni 10 eurót, amit a csip leadásakor visszakapnak. Feltétel az is, hogy csak 15 évnél idősebb személy nevére adható ki a csip. 

dunstreda.sk- pve