Back to top

Már a Dunaszerdahelyi járás is vörös besorolású

Publikálva: 2020, október 3 - 08:01
Szlovákiában egy hét alatt több mint kétszeresére nőtt a vörös besorolású járások száma. Jelenleg 41 járás van vörös fázisban, múlt héten még csak 19 volt.
Már a Dunaszerdahelyi járás is vörös besorolású

A korona.gov.sk weboldalon pénteken aktualizálták az ún. COVID-szemafort. 20 járás narancssárga, 18 zöld besorolású.

A vörös besorolásúak közé került a Dunaszerdahelyi járás is. A vörös fázis arra utal, hogy az adott járásban a helyzet kritikus.

A további vörös besorolású járások a következők: Pozsony (Bratislava) mind az öt járása, továbbá a Besztercebányai (Banská Bystrica), Bártfai (Bardejov), Privigyei (Prievidza), Malackai (Malacky), Bazini (Pezinok), Szenci (Senec), Alsókubini (Dolný Kubín), Námesztói (Námestovo), Turdossini (Tvrdošín), Szinnai (Snina), Komáromi (Komárno), Liptószentmiklósi (Liptovksý Mikuláš), Turócszentmártoni (Martin), Stubnyafürdői (Turčianske Teplice), Nagymihályi (Michalovce), Szobránci (Sobrance), Nyitrai (Nitra), Vágsellyei (Šaľa), Érsekújvári (Nové Zámky), Poprádi (Poprad), Szenicei (Senica), Szakolcai (Skalica), Ólublói (Stará Ľubovňa), Sztropkói (Stropkov), Felsővízközi (Svidník), Nagytapolcsányi (Topoľčany), Miavai (Myjava), Trencséni (Trenčín), Galgóci (Hlohovec), Nagyszombati (Trnava), Nagykürtösi (Veľký Krtíš), Selmecbányai (Banská Štiavnica), Zsarnócai (Žarnovica), Garamszentkereszti (Žiar nad Hronom) és Gyetvai (Detva) járás.

A narancssárga zónában van jelenleg a Breznóbányai (Brezno), a Simonyi (Partizánske), a Csacai (Čadca), a Galántai (Galanta), a Homonnai (Humenné), a Rózsahegyi (Ružomberok), az Aranyosmaróti (Zlaté Moravce), a Késmárki (Kežmarok), az Illavai (Ilava), az Eperjesi (Prešov), a Kisszebeni (Sabinov), a Gölnicbányai (Gelnica), az Iglói (Spišská Nová Ves), a Tőketerebesi (Trebišov), a Báni (Bánovce nad Bebravou), a Vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom), a Pöstyéni (Piešťany), a Varannói (Vranov nad Topľou), a Zsolnai (Žilina) és a Zólyomi (Zvolen) járás. A narancssárga besorolás romló állapotra utal.

A többi járás zöld besorolású.

Múlt héten 19 járás volt a vörös és 19 a narancssárga zónában, 41 járás volt zöld.

forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies