Back to top

A legjobbak küzdenek városunkban

Publikálva: 2016, május 25 - 16:14
Kedd és csütörtök között az alapiskolás lányok és fiúk floorball szlovák bajnokságának nyolcas döntőjének ad otthont a városi sportcsarnok.
A legjobbak küzdenek városunkban

Mindkét kategóriában a nyolc kerületi bajnok küzd került a dunaszerdahelyi döntőbe, ahol előbb két négyfős csoportban harcolnak a pontokért, majd a helyosztókat, elődőntőket és az éremért folyó csatákat rendezik.

A lányok tornája kedden vette kezdetét és szerdán délben zárult, sajnos dunaszerdahelyi csapat nem került egyik kategóriában sem a nyolcas küzdelmekbe. A lányok között a döntőbe a turdossini (Tvrdošín) és a nemsói (Nemšová) iskolások utottak, akik az első félidőt követően még 1:1-re álltak, sőt úgy tűnt, a Trencséni kerületi bajnokok az egyenlítést követően meg is fordíthatják az eredményt, de a turdossini fiatalok a második tizenkét perc közepén megszerezték a vezetést, majd a kockáztatásra kényszerűlő ellenfelüknek további négy gólt lőttek, így magabiztosan, 6:1-re nyertek és lettek szlovák bajnokok. Tegyük hozzá, ellenfelük korábban minden mérkőzést magabiztosan nyert, így győzelmüket a torna eredményei alapján még meglepetésnek is értékelhetjük.

A harmadik helyért folytatott küzdelem során a zólyomiak legyőzték a szeniceiket, így ők kapták a bronzérmet az ünnepélyes átadáson a főszervező Kálmán Miklóstól és a vendégektől.

Szerda délután pedig a fiúk ugyanazon korcsoportjának döntő tornáját is megnyitották a sportcsarnokban. A hivatalos megnyitón a diákokat üdvözölte Horváth Zoltán alpolgármester, aki azt kívánta a fiataloknak, hogy egészségesen és élményekkel telve utazhassanak majd haza a holnapi zárás után, egyben érezzék magukat otthon a mi városunkban.

A fiúk küzdelmeiről holnap számolunk be.

Ezt már olvasta?

Címkék: floorball