Back to top

A legjobbak közt országosan is

Publikálva: 2016, július 11 - 13:11
Két rangos elismerést is begyűjtött a közelmúltban a Villa Rosa étterem.
A legjobbak közt országosan is

„A Gurmán na Slovensku egy társadalmi szervezet, amely igyekszik a gasztronómiát Szlovákiában magasabb szintre emelni, a nyugat-európaihoz hasonló színvonalra. Célkitűzéseik között szerepel a szakmai és nem szakmai közeg képzése, a nyilvánosság megismertetése a trendekkel. Felkutatják az ország legjobb éttermeit és ezeket bemutatják az embereknek egyrészt a sajtón keresztül, másrészt minden évben a pozsonyi lóversenypályán megrendezik a Gurmán Festivalt, ahova nem csak a legjobb éttermeket, hanem borászokat, sörkészítőket, helyi termelőket is hívnak, továbbá egy téli rendezvény keretén belül az éttermek látogatását is megszervezik” – mondta el Bugár Árpád, az étterem menedzsere.

A Gurmán Club szakértői inkognitóban látogatják az éttermeket és ennek értékelései alapján osztják ki a Gurmán Award díjait. Idén a Villa Rosa lett a legjobb tematikus étterem, a csallóközi kultúra és gasztronómia bemutatása, a regionalitás és szezonalitás jegyében.

Másik díjat is nyert az étterem. A Gurmán  kiad egy bedekkert is,  és a Villa Rosa aranyvillát kapott, ami  jelenleg a legmagasabb szakmai elismerés az országban.

Bugár Árpád elmondta, az étterem alapítójától minden támogatást megkapnak, hogy a lehető legmodernebb technológiai eszközöket használják. Mindezen eszközökhöz még  kellenek a munkatársak, akik napról napra törekednek sok tanulás mellett a legjobbat kihozni a technika és az emberi tudás kettőséből.

Bindics Imre, a Villa Rosa főszakácsa kiemelte, nagy öröm számukra, hogy ismét díjazták a munkájukat tavaly után, hiszen a díjat megtartani az igazán nehéz feladat. Tovább hangsúlyozta, követni fogják az eddigi utat és továbbra is kiváló csallóközi alapanyagokból fognak készíteni nem csak főételeket, hanem dzsemeket, szörpöket is, az időszaknak megfelelően.

Ezt már olvasta?

Címkék: Villa Rosa