Back to top

Különleges Storyum nagykoncert Dunaszerdahelyen: Művészek ha összefognak

Publikálva: 2022, november 8 - 14:25
A november 19-ére tervezett nagyszabású koncertje előtt Dunaszerdahelyen, az NFG klubban tartotta sajtótájékoztatóját a Storyum zenekar. Bárány János újságíró kérdezte a zenekart múltról, jelenről, művészetről, elképzelésekről.
Különleges Storyum nagykoncert Dunaszerdahelyen: Művészek ha összefognak

A zenekart Janik Zsolt alapította 2011-ben. Még abban az évben kiadták első lemezüket, melyet 2018-ban követett a második, majd az idén készült el a zenekar harmadik, Freedom című nagylemeze - tudtuk meg a sajtóanyagból. Továbbá azt is, hogy az idei év következő „nagy dobása”: különleges estére várja a zenekar a közönséget november 19-én este a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba.

A beszélgetés során ugyanis az is kiderült, a közelgő koncert nemcsak zenei élménnyel várja a közönséget: a zene mellett különleges művészeti csemegét szolgáltat a Storyum az érdeklődőknek.

Sosem követett egyetlen konkrét zenei stílust sem a zenekar – mondta el Janik Zsolt, a zenekar frontembere. Számukra sokkal fontosabb volt az, hogy a zene hallgatható legyen, közben pedig üzenetet is hordozzon magában.

A jelenlegi felállásban 2021 júniusától zenélnek, amikor Kiss Matyival egészült ki a csapat. Ekkortól érezhető, hogy a hangzás letisztult: gitárorientált zene, melyet szintetizátor egészít ki, melyben fontos a dallamosság és az, hogy nyomot hagyjon a hallgatóban, nézőben. Azért is fontos a „nézőben“ szó, mert a zenei élmény mellett a tánc, a fényjáték, a vizuális effektek együttesen mind a részét képezik a projektnek.

A szövegek esetében is fontos az önkifejezés, és a koncert hallgatói felé nyújtott tartalom – ezért szól a számok egy része angolul; ugyanakkor a magyarul megírt számok pont a magyar szövegezésben adják vissza azt az erőt és mondandót, amit a zenekar tagjai át szeretnének nyújtani a hallgatóságnak.

A közelgő nagykoncert kulcsszava lehetne az összefogás. Ez igaz a zenei hangzásra – hiszen a zenekart kórus egészíti ki; még inkább igaz a művészeti kifejezésre, hiszen a hangzás mellett a vizuális rész legalább annyira fontos része a dunaszerdahelyi koncertnek. A művészeti összefogás mintaképe lehet a színpadképet kiegészítő táncos duó, valamint a vizuális művészetet megjelenítő fényshow.

„Ha a művészek összefognak, akkor hatalmas dolgok születhetnek“ – summázta elképzelésüket Janik Zsolt.

A koncertről a legfontosabb tudnivalókat Kiss Matyi mondta el: a 18.30-as kapunyitás után, 18.50-től az Entrópia játszik előzenekarként, majd egy rövid átállást követően 20.15-től kezdődik a Storyum mintegy másfél órás produkciója.

Érdekesnek, hangzatosnak, látványosnak ígérkezik a Csaplár Benedek VMK színpadán november 19-én tervezett előadás, melyre nagy szeretettel várják a közönséget a Storyum tagjai: Csáno Norbert - dobok, Flaškár Veronika - ének, Malík Tibor - basszusgitár, Janik Zsolt - gitár, Janik Zsigrai Klári - vokál, Kiss Mátyás - billentyűk, valamint a kórus, a táncosok és mindenki, aki közös munkával szeretné szebbé tenni a közönség szombat estéjét.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies