Back to top

A közösség az idősebbek egyik legfontosabb éltető eleme

Publikálva: 2023, október 26 - 19:52
Az idén, október 26-án többszörös ünnepet tartottak az idősek hónapja alkalmából a városi nyugdíjasklubban.
A közösség az idősebbek egyik legfontosabb éltető eleme

Bíró Johanna köszöntötte az idősek hónapja alkalmából a megjelenteket, az idén életjubileumot ünneplőket, továbbá kiemelte, hogy a nyugdíjasklub 50. évfordulóját is most van lehetőség megünnepelni. Üdvözölte városunk polgármesterét, Hájos Zoltánt, Puha György és Karaffa Attila alpolgármestereket, Nagy Darinát, a városháza hivatalvezetőjét, illetve a hivatal szociális osztályának munkatársait.

A Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjainak műsorát követően, mely nagy tapsot érdemelt a tagságtól, Dunaszerdahely polgármestere szólt a klub tagságához.

Hájos Zoltán ünnepi köszöntője elején elmondta, azért látogatott el a mostani klubdélutánra a városvezetés, hogy háláját fejezze ki az idősebbek felé, mivel október az idősek tiszteletének hónapja.

Majd egy, a hosszú élet titkát kutató filmet visszaidézve fonta tovább gondolatait. Mint mondta, a kutatók a hosszú élet titkát kutatva néhány fontos megfigyelést tettek. Az első ilyen, hogy az ember életét nagyban befolyásolja az élelem, annak minősége, mennyisége. Fontos ugyanakkor a napi rendszeres mozgás is, mert erőben tart. Nagyon fontos a hit, az életcél - és nemcsak fiatalabb, hanem idősebb korban is. A negyedik – talán az egyik legfontosabb –, hogy az emberek ne legyenek magányosak, a közösségi létben találják meg önmagukat. Ezzel a gondolatmenettel tért át városunk polgármestere a dunaszerdahelyi nyugdíjasklub fontosságára, amely teret ad az időseknek, hogy bekapcsolódhassanak közös tevékenységekbe, hogy közösen tölthessenek időt.

A klub 50 éves fennállása kapcsán megköszönte az előző és a mostani vezetőknek, hogy az általuk vezetett klubot vonzóvá tették, hogy olyan tevékenységet, témákat találtak és találnak kreatív módon, ami a többieket is érdekli.

Az ünnepi beszédek után Hájos Zoltán, illetve városunk alpolgármesterei nyújtottak át kis figyelmességet a klubtagságnak, külön köszöntve az idei jubilánsokat: négy 65 éves, kilenc 70 éves, tíz 75 éves, 6-6 80, illetve 85 éves tagot, illetve Rácz Jenőt, aki az idén töltötte be 95. életévét, valamint kiemelve a nyugdíjasklub volt és jelenlegi vezetőit.

A klub tagja, egyben krónikása, Nagy Márta a nyugdíjasklub elmúlt 50 évét foglalta össze, amelyet egy év késéssel lehetett most megünnepelni, majd a délután további része kellemes beszélgetéssel telt, amihez a zenét Érsek Rezsi szolgáltatta.

További felvételeinket képgalériánkban tekinthetik meg.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies