Jelenlegi hely

Közel a döntés: Június 6-án folytatódhat a Fortuna liga

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, május 19 - 07:44 | Sport
Újabb jó hír a sportvilág számára, a koronavírus miatt hozott intézkedések negyedik fázisa következik, amely újabb enyhítéseket hoz magával és a Fortuna liga is folytatódhat.
Közel a döntés: Június 6-án folytatódhat a Fortuna liga

Megnyílnak a belső sportpályák és az uszodák, de csakis kizárólag a sportolók számára, továbbá engedélyezik a kontakt sportok űzését. Szerdától ismét engedélyezettek a nagyobb csoportos edzések, június 3-tól pedig beindulhatnak a professzionális bajnokságok. Ez azt is jelenti, hogy a Fortuna liga a tervezett június 6-i időpontban rajtolhatna el.

„Számunkra ez kiváló hír. Természetesen továbbra is érvényben vannak a szigorú higiéniai szabályok, melyeket be kell tartani, például tilos az öltözők használata. A június 6-i folytatás reálisnak tűnik, jelenleg ehhez az időponthoz tartjuk magunkat. Minderről a Ligás Klubok Uniójának elnökségi ülésén a klubokkal közösen fogunk beszélni és egyeztetni.“ – nyilatkozta az LKÚ elnöke, Ivan Kozák.

A Fortuna liga klubjai május 20-tól már nagy csoportban edzhetnek, de továbbra is szigorú higiéniai feltételek mellett. A Fortuna liga folytatása esetén a mérkőzések nézők nélkül kerülnek lejátszásra, de idővel a szurkolók is visszatérhetnek a lelátókra. „Elkészült egy kézikönyv a mérkőzések rendezésével kapcsolatban, várjuk a megerősítését az állam részéről. Elsődleges az egészség, ez természetes. Ha lehetőség nyílik, szeretnénk lejátszani a bajnokságot” – zárta Ivan Kozák.

sportolunk.sk

Címkék: Fortuna liga