Jelenlegi hely

Körvonalazódik a nyári kulturális program

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, június 24 - 15:16 | Kultúra
Teltházas programmal - ami ugyan jelenleg foghíjas széksorokat jelentett - felpörgött a kulturális élet a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. Mit várhatunk a közeljövőben? - tettük fel a kérdést Takács Tímeának, a központ igazgatójának.
Körvonalazódik a nyári kulturális program

A Tündérkert fesztivál előadásával, Gubás Gabi nagyszerű játékával indult újra a kulturális vérkeringés a művelődési központban. „Ugyan a jelenlegi rendelkezések még mindig korlátozzák a lehetőségeket, másrészt nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, ezért úgy igyekszünk tervezni, hogy a lehető legnagyobb valószínűséggel meg tudjuk valósítani programjainkat” - mondta el az igazgatónő.

Az egyik, több héten keresztül zajló programhoz ugyan nem a központban szoktak hozzá a látogatók, de az idén 11 éves Udvari Muzsika - ideiglenesen - szintén a Csaplárban, pontosabban annak külső színpadán zajlik majd. A július második hetének csütörtökén induló sorozat a Lehár-operettek köré épül. A helyszín mellett a korábban megszokott kezdési időpont is módosul, mégpedig csütörtök esténként 8 órára, hogy a július közepétől egészen augusztus végéig zajló Dunaszerdahelyi Nyárral összehangban legyen. Így a két különböző időpont nem zavarja meg a közönséget, könnyedén meg lehet jegyezni, hogy csütörtökön és pénteken este 8-tól jó zenével, kellemes szórakozással várja az érdeklődőket a Csaplár Benedek VMK külső színpada.

Míg az Udvari Muzsika - ami ezúttal kellemes térzenévé alakul - a Lehár-év jegyében szerveződik, a Dunaszerdahelyi Nyár a környékbeli zenekarokat vonultatja fel, ami színes zenei élményt nyújt majd a látogatóknak.

„A pontos programot egyelőre még nem tudjuk közölni, mivel a korábbi korlátozások miatt csupán jelenleg zajlik az egyeztetés, pontosítás” - tette hozzá az igazgatónő.

Takács Tímea azt is elmondta, hogy az elmaradt bérletes előadásokat is pótolják az idén. Ha időben sikerül engedélyeztetni azok megrendezését, akkor a nyár folyamán minden korábban elmaradt előadás, koncert meg lesz tartva. Ha ez az engedélyek miatt csúszik, akkor pedig kora ősszel. A vmk vezetője biztosította a műkedvelőket, hogy minden program megvalósul, a korábban megvásárolt jegyek pedig érvényesek lesznek a későbbi időpontokra is.

A tervek szerint megtartják a június elején elmaradt gyermeknapi rendezvényt, melyet ezúttal az apák napi programmal együtt, családi napként, július 19-re várhat a közönség, majd augusztus 20-án a városi díjak átadására is sor kerül.

Azt mindenesetre ígérhetjük, hogy mind a vmk, mind pedig portálunk igyekszik naprakészen tájékoztatni az érdeklődőket a közkedvelt nyári rendezvények pontos programjáról.

Rózsár Vince