Back to top

Korpás Éva: Szívharang

Publikálva: 2023, február 15 - 10:59
Korpás Éva Szívharang című zenei albumát már ismeri a felvidéki magyar közösség, június végén azonban ez a zenei anyag új „köntösben” került bemutatásra a Komáromi Jókai Színházban. Az új feldolgozás totális színházi hatásra törekszik, azaz a produkcióban a zenei élményen túl fontos szerepet kapnak egyéb művészeti zsánerek is. A koncertszínházi előadás kilép a megszokott népzenei keretrendszerből, és egy új, izgalmas formai és gondolati megközelítéssel bővül.
Esemény időpontja: 
Szombat, 2023, március 25 - 19:00
Helyszín: 
Csaplár Benedek VMK
Belépő: 
11,- €

A Szívharang koncertszínházi előadás nemcsak a népzene kedvelői számára készül, hanem azoknak is, akik eddig nem igazán kedvelték ezt a műfajt, de ez a teljesség élményét ígérő produkció megmutatja számukra a műfajok sokszínűségét és az egyes zsánerek közötti átjárhatóságot. A zene, az irodalom, a tánc, a bábszínházi elemek csodálatos egységgé állnak össze, s kalauzolják el a nézőt az érzelmek világába, mert mi másról is szólhatna ez a produkció, mint a szerelemről, a csalódásról, emberi viszonyokról.

A koncertszínházi produkció rendezője Gergely Rozália, bábszínészként Gergely Rozália és György Zoltán Dávid közreműködik a produkcióban. A zenei világot kiegészítő absztrakt, plasztik-hatású látvány Horváth Márk kreativitását dicséri. A táncszínházi vonalat a produkcióban Magyar Nemzeti Táncegyüttes kitűnő táncosai képviselik: Paput Júliaifj. Szeverényi Barnabás és ifj. Zsuráfszky Zoltán, aki pedig a Magyar Állami Népi Együttes tagja. A tánckoreográfus Tókos Attila, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólistája.

A zenei élményről Csernók Klára prímás, Takács Ádám hegedűs, Papp Endre brácsás, Kuti Sándor cimbalmos, Domonkos Balázs nagybőgős, valamint Czajlik BoglárkaJanovszki CsengeKorpás RékaLakatos LiliSzabó Júlia és Zsoldos Viktória énekesek gondoskodnak.

A koncertszínházi produkció főszereplője a háromszoros Harmónia-, kétszeres Fonogram-, Külhoni Magyarságért Díjjal és Pro Urbe díjjal kitüntetett népdalénekes, előadóművész, Korpás Éva.

Megvalósult a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával

Cookies