Back to top

A kormány jóváhagyta a COVID-automata felfüggesztését január 18-ig

Publikálva: 2022, január 7 - 18:18
A kormány pénteki online ülésén jóváhagyta azt a határozatot, amelynek értelmében a COVID-automata felfüggesztve marad január 18-ig. Erről Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője tájékoztatott pénteken.
A kormány jóváhagyta a COVID-automata felfüggesztését január 18-ig

A COVID-automatát eredetileg a kijárási tilalom idejére függesztették fel. Mivel ez utóbbi január 10-től nem érvényes, a kormánynak újabb határozatot kellett elfogadnia a COVID-automata felfüggesztéséről.

„A kormány jóváhagyta a COVID-automata felfüggesztését január 18-ig bezárólag. A kabinet határozata értelmében a COVID-automatát a kijárási tilalom idejére függesztették fel.

Mivel a kijárási tilalom vasárnap véget ér, hétfőtől automatikusan életbe lépne a COVID-automata, a kormánynak ezért határoznia kellett a felfüggesztéséről” – fejtette ki Eliášová.

Hétfőn (január 10.) megszűnik az éjszakai kijárási tilalom. Érvényben marad ugyanakkor az összes eddigi óvintézkedés, amely az üzleteket, szolgáltatóegységeket, szállodákat, síközpontokat és távolsági járatokat érinti. Nem szűnik meg a veszélyhelyzet és a gyülekezési tilalom sem. Hatnál több személy nem gyülekezhet egy helyen.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?