Jelenlegi hely

„Körbetekerték” a várost

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, június 10 - 12:33 | Hírek
A kerékpározás népszerűsítése, illetve a közösségben eltöltött családi programok fontosságának a hangsúlyozása volt a célja a X. Családi bringásnapnak, amelyet Győry Attila szervezett.
„Körbetekerték” a várost

A Családi Könyvklub vezetőjének egyik kedvenc hobbija a „bringázás”, így adott volt az ötlet tíz évvel ezelőtt, hogy a városi közlekedés ezen alternatív, környezettudatosabb, ráadásul egészségesebb formájára egy ilyen „laza nappal” felhívja a figyelmet.

A cél ugyanis nem demonstrálni, hanem közösségben, családokkal együtt megélni egy kellemes programot, amellyel máskülönben „meg is mutatják” magukat a kerékpárosok, felhívják a figyelmét a közlekedés többi résztvevőjének, hogy a bringásokra is kellően figyeljenek oda.

A tíz órakor kezdődő program az állomás melletti „Golf” játszótéren indult, majd a „Tekerjünk együtt végig a városon” jelige alatt nagy, tíz kilométeres körutat tettek Dunaszerdahelyen, amelyet a városi szabadidőparkban zártak, ahonnan pedig ismét egy nagyobb, az eperjesi Eperfesztivált megcélzó biciklitúra vette kezdetét, Kisudvarnokon és Dunatőkésen keresztül.

Az eseményen készült képgalériánkat itt tekinthetik meg!