Jelenlegi hely

Kihagyhatatlan az idei Csallóközi Vásár

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 20 - 10:23 | Közérdekű
Még csak tegnap nyitották meg, de máris hatalmas az érdeklődés a 39. Csallóközi Vásár iránt. Ami nem is csoda, hiszen a színek, az ízek, a vásári portékák töménytelen mennyiségén és kavalkádján túl az idő is a kegyeibe fogadta a fesztivált, szikrázó napsütéssel ajándékozva meg a nyár utolsó nagy rendezvényét. Íme, ilyen hangulatos az idei Csallóközi Vásár!
Kihagyhatatlan az idei Csallóközi Vásár

A megnyitón a Füredi Dixiland Band zenekar pezsdítette fel a vásári közönséget fantasztikus, autentikus dixieland-swing zenével, s különleges, zsibongó zenei időutazással, majd a polgármesteri köszöntőt követően megindult a lüktető élet a vásár szívében.

A hangulatot jól érzékeltetik felvételeink, amelyeket képgalériánkban itt és itt tekinthetnek meg.

Nagyon sokan már kora délután is kilátogattak a vásártérre, hogy végigjárják az árusok labirintusként tekergő utcáit, majd a csábító, csalogató illatoktól felkorbácsolt ösztöneikre hallgatva leültek egy jóízű pecsenyét, kolbászt vagy a megszámlálhatatlan féle vásári ételkülönlegesség valamelyikét megkóstolni. Hogy mire számíthat, aki kimegy, íme egy kis ízelítő.

Nem csupán jóllakni lehet, de hét borház is várja a minőségi borra szomjazókat a Borutcában. Idén is kizárólag igényes, minőségi borokat kóstolhatnak meg a bor szerelmesei, így a Világi Winerwy (Helemba, Sk), a Cramele Recas (Erdély), a Vinobro (Nyúl, Villány, Csopak, Hu), a Promitor - Vinorum (Galánta, Sk), a Peter's Balton Pincészet (Hu), a Laposa Pincészer (Badacsony, Hu), az Istvándy Pincészet (Badacsony, Hu), valamint a Magyar Borok Háza (Tök, Tokaj, Pannonhalma, Badacsony, Erdély) kínálatában válogathatnak. Mindenképpen érdemes hozzájuk betérni! Persze, néhány jó tanács nem árt a borkóstolóknak!

Idén is kihagyhatatlan a Kézművesek utcája. Itt olyan szemrevaló portékák várják az emberfiát, amelyen nekünk is megakadt a szemünk. És ami a legjobb: nem tömegtermékekkel, hanem egyedi készítésű árukkal találkozhatunk, így aki előre tervez, akár már a karácsonyi ajándékok jó részét is megvásárolhatja. Nem fognak csalódni, nézzenek csak körbe!

A gyerekprogramokra is érdemes kivinni a kisebbeket, ma például Écsi Gyöngyi interaktív bábos előadása, a Gézengúzok Bábcsoport bábmeséje, illetve Szarka Gyula „Bennünk van a kutyavér” című műsora mellett kézműves foglalkozások, társasjátékok, sakkleckék, arcfestés, kisállat-kiállítás, Kobukrav önvédelmi bemutató, rendőr- és tűzoltóautó bemutató várja a gyerekeket. A holnapi programok pedig itt megnézhetők!

A nagy programok között pedig ma ott találjuk 12 órától a Dunaág fellépését, a talpalávalót a Pántlika zenekar húzza, jön a Korukrav, a Gabi Jumping, a Be Me Tánccsoport és a Dorothy Dance. Jó szórakozást ígér 15 órától a fiatal tehetségek műsora című összeállítás, 16.30-tól a Fortissimi zenekar, majd 18.30-kor a Zenevonat dübörög be a vásárba.

20.30-tól pedig folytatódik a buli: jön Magyarország egyik legsikeresebb zenekara, a Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island. A jó hangulat tehát ma is „boritékolható” – másképpen mondva: irány a vásár!

(nagy)