Jelenlegi hely

Kiértékelték a kerékpáros versenyt

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, június 7 - 17:26 | Hírek
A besztercebányai Polgári kezdeményezés a kerékpározásért szervezet koordinálásában májusban zajlott az a Közlekedésügyi minisztérium által meghirdetett verseny, amelybe cégek, intézmények csapatai kapcsolódhattak be országszerte, s amelynek célja a kerékpározás népszerűsítése volt. Dunaszerdahelyről 24 csapat „tekert” a győzelemért.
Kiértékelték a kerékpáros versenyt

A verseny kiértékelését szerdán délután tartották a városi hivatal nagy üléstermében, ahol előbb Hájos Zoltán polgármester üdvözölte a versenyzőket. Mint elmondta, városunkban legtöbben autóval közlekednek munkahelyükre, éppen ezért örvendetes az olyan kezdeményezés, amely a kerékpár használatát népszerűsíti a városi forgalomban. Véleménye szerint a Fő utcán kialakított kerékpársáv kapcsán már a kételkedő képviselők is beláthatták, valóban fontos kezdeményezés volt annak kialakítása, s egyben jelezte, hogy a város szeretné folytatni a kerékpársávok kialakítást, így például a Jesenský utcán, a Dunaszerdahelyi Járási Bíróság épületétől a Pozsonyi úti vasúti átjáróig, illetve további tervek is vannak, amelyek a város peremén található nagyvállalatokhoz való „biciklis eljutást” tennék lehetővé, és szeretnék Nagyudvarnok községgel együttműködve az onnan tervezett kerékpáros bejutást tovább folytatnni egészen a termálfürdőig.

Ezt követően Inczédi Gábor, a Városi Hivatal munkatársa, a verseny helyi koordinátora ismertette az eredményeket. Mint elmondta, Dunaszerdahely első alkalommal kapcsolódott be az országos megmérettetésbe, és a 74 önkormányzat között a 21. helyet szerezte meg, az egy lakosra jutó megtett kilométerek számában pedig a 25. helyen végzett, a több mint 9 ezer „letekert” kilométerrel.

A versenyben Szlovákiában összesen 1,1 millió kilométert tettek meg a résztvevő kerekesek. A csapatoknak a májusi hónapban kellett bejárniuk a munkahelyükre (intézménybe, iskolába) kerékpárral, és ezt az internetes oldalon bejegyezni. A munkaidő alatti kerékpározás nem volt része a versenynek, csak a lakhely és munkahely közti ingázás.

Az országos verseny mellett Dunaszerdahelyen külön is elismerték a díjazottakat, akiket ajándékcsomagokkal jutalmaztak. Összesen három kategóriában hirdettek győztest.

Egyéni letekert kilométerek:

1. Csicsó Andrea
2. Bozsenyik György
3. Csicsó Dóra

Egyéni aktivitás kategória:

1. Bozsenyik György
2. Gútai Béla
3. Mezzei Kitty

A csapatverseny győztese a Deichmann3 csapata lett, de a többi versenyző sem távozott üres kézzel.