Jelenlegi hely

Kedves Embertársaim!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, április 9 - 11:04 | Hírek
A minap a következő idézet talált meg: „Ne arra gondolj, hogy mi hiányzik, hanem annak örülj, ami megvan.” (Moldova György) Úgy vélem, mondanom sem kell: mostanában mindannyiunk számára olyan értelmet nyert ez az idézet, mint még soha.
Kedves Embertársaim!

Az egymástól való elszakadás, a találkozások lehetetlensége tudatosítja bennünk, mekkora szükségünk van egymásra. Az elszigeteltség, amelyet most mindannyian saját bőrünkön tapasztaljuk, arra tanít bennünket, hogy a másik közelségét, társaságát értékeljük. Szabadságunk soha meg nem élt korlátozása ráébreszt arra, hogy milyen természetesnek találtuk azt, hogy bármikor, bárhova mehetünk. Talán - ezelőtt - mindezeket nem is értékeltük eléggé…

Egyre gyakrabban hallhatunk, olvashatunk azonban arról, hogy az elmúlt hetek korlátozásait másként is fel lehet fogni, másként is meg lehet élni, nem csupán negatívumként felfogva azt.  

Arra biztatok mindenkit, hogy próbáljuk ezt az időszakot máshogy felfogni. Mint egy ajándék-időt, amit nem túlélni, hanem megélni kell, hálával szívünkben szeretteinkért és mindazért, amink van.

Hemingway szavaival élve, senki sem egyedülálló sziget. Egy másik mondás szerint az ember jellemét akkor ismerhetjük meg, amikor szorult helyzetben van. Ebben az időben, amikor mindenki külön szigetre kényszerül, büszkeséggel tölt el, amit látok, amit érzékelek magam körül. Kedves törődő Dunaszerdahelyiek, Önökből ez a helyzet a legjobb, szeretetteljes és segítőkész emberi mivoltukat hozta elő. Az otthonaikból, önzetlenül jót tesznek, úgy segítenek, ahogy tudnak.

Szintén Hemingway tollából származik a következő gondolat: A mai nap csak egy az elkövetkező számtalan nap közül. De hogy mi történik a jövő számtalan napjain, az talán épp a mai naptól függ. Legyen hát értelme ennek a rendkívüli időszaknak, amibe a vírus belekényszerített minket. Adjunk neki értelmet. Legyünk jók és türelmesek egymáshoz, de tegyünk így közben önmagunkkal szemben is. Tegyük ezt a rendhagyó Húsvétot a béke, a nyugalom, a csendes önmagunkba tekintés és az odafigyelés ünnepévé.

Szeretetteljes, békés húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves dunaszerdahelyi lakosnak!

Üdvözlettel:

Hájos Zoltán polgármester