Back to top

Jövő héten megnyitó a felújított galériában

Publikálva: 2017, február 2 - 09:58
Hamarosan véget érnek a Vermes-villában az elmúlt két hónap alatt zajló belső felújítási munkálatok.
Jövő héten megnyitó a felújított galériában
A 2016-os kiállítási idény két héttel korábban ért véget, mint az előző években. Ennek oka prózai: a kiállítótermek kisebb javításokra, új festésre szorultak. Az elengedhetetlen karbantartási munkálatok mellett sikerült modernizálni is a KMG kiállítótermeit, új képfüggesztő rendszert installáltak. 
Iván Péter, a galéria vezetője elmondta, hogy az elmúlt időszak - december vége és január eleje - egyébként is gyengébbek látogatottságilag, ezért lett ilyenkorra időzítve a felújítás. Az összes kiállítótermet kifestették, melynek négy év után éppen itt volt az ideje, mivel az előző festés állapota néhol már esztétikailag is rontott a kiállítások élvezhetőségén. Almási Róbert, a Kortárs Magyar Galéria Kuratóriumának alelnöke és Iván Péter vezettek körbe, és mutatták meg az új képfüggesztő rendszert, mellyel még a napokban is dolgoznak. Az új rendszer esztétikusabb, modernebb, könnyebb vele dolgozni, ugyanakkor megmaradt a régi listarendszer is, hogy szükség esetén azt is fel lehessen használni. A galéria vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy az év folyamán még a termek megvilágítási rendszerét szeretnék modernizálni. 
Lassan készülhetünk azonban az idei első kiállításmegnyitóra is, mely mindjárt két tárlatot foglal magában. A földszinti termekben a két éve elhunyt Rákóczy Gizella festő, grafikus legjobb munkáiból láthatunk válogatást, míg az emeleten a Vajda Lajos Stúdió installációit tekinthetjük meg. A két kiállítás megnyitójára 2017. február 10-én (pénteken) 17:00 órai kezdettel kerül majd sor.

Ezt már olvasta?

Cookies