Back to top

A Jesenský utcai faültetéssel indult az idei zöldprogram

Publikálva: 2021, április 5 - 15:29
Kedden kezdődött a Jesenský utcán a fiatal facsemeték kiültetése, ugyanakkor ez csak az első lépés az idei zöldprogramban - tudtuk meg Harmanovsky Viktortól, a Municipal Real Estate városi cég munkatársától.
A Jesenský utcai faültetéssel indult az idei zöldprogram

A Jesenský utca a buszállomástól egészen a járásbíróságig fásítva lesz, majd a város több más pontján is telepítenek facsemetéket - összesen több, mint 100 fa kerül földbe a következő időszakban - mondta el Harmanovsky Viktor.

„A forgalmas út mentén oszlopos gyertyánt ültetünk, mivel ezek karcsúságukkal nem akadályozzák sem a kerékpárúton, sem a járdán közlekedőket. Úgy telepítjük ezeket, hogy a későbbiekben ne takarják az útmenti táblákat sem.”

Húsvét után folytatódik a zöldprogram, amelyből a város lakótelepeit sem hagyják ki. A fák mellett különböző típusú - örökzöld, virágos, lombhullató bokrokból is mintegy 800 kerül kiültetésre.

A fák és bokrok telepítése mellett szükséges a meglévő faállománnyal is törődni.

„Természetesen nem tudunk egyszerre minden egyes problémás helyet oldani, de a helyzet felmérése után tervezetten zajlik a fák botolása, azok kivágása is. Ráadásul nem elegendő a helyzetet látni és felmérni, hanem az érvényes törvényeket betartva kell végeznünk a növényzet gondozását. Példaként tudom említeni, hogy a fák koronájának alakítását, botolását az érvényes törvények szerint elsősorban a vegetatív időszakban lehet végezni. A törvényes előírásokat, azok betartását, valamint a lehetőségeket mindig egyeztetjük a környezetvédelmi felügyelőséggel” - mondta el Harmanovsky Viktor.

Karaffa Attila alpolgármester kiemelte, személyesen neki, valamint a városvezetésnek is fontos, hogy Dunaszerdahelyen mind több zöldterület alakulhasson ki.

„A 2019 októberében elindult „Ültessünk fát a jövőnek“ elnevezésű, hosszú távú közterületi zöldprogramnak köszönhetően mintegy 300 fával és 1500 bokorral gazdagodik a város. Tájjelegű fákat és bokrokat ültetünk, felmérve az adott hely környezetét. Főkertészünk, Harmanovsky Viktor a biztosíték arra, hogy minden a lehető legnagyobb rendben történjen és kellő szakértelemmel rendelkezik arról, mik az elvárások, a követelmények” - emelte ki az alpolgármester.

„A jövőben is bátran keressék meg észrevételeikkel a hivatalt, a főkertészt vagy akár személyesen engem. Állunk rendelkezésükre” - tette hozzá Karaffa Attila.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies