Back to top

Jelentős támogatást kapnak az egészségügyben dolgozók

Publikálva: 2021, december 18 - 08:40
A kormány a pénteki rendkívüli ülésén 350 euró összegű egyszeri pénzjutalmat hagyott jóvá az egészségügyben és a szociális otthonokban dolgozók számára.
Jelentős támogatást kapnak az egészségügyben dolgozók

A kormány pénteken 350 euró összegű pénzjutalmat hagyott jóvá a szociális otthonok alkalmazottai részére.

Ezt Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter közölte a kormányülés utáni sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a pénzjutalmak kifizetésére több mint 15 millió eurót költenek.

„Szeretném tájékoztatni a szociális otthonok és a gyermekvédelmi intézmények dolgozóit, hogy az egészségügyi alkalmazottakhoz hasonlóan, ők is 350 eurós pénzjutalmat kapnak. A kifizetés a korábbi projekt alapján fog történni. Ez azt jelenti, hogy ez már a második jutalom lesz a részükre. Az első projektet uniós pénzekből fedeztük, ezt pedig az állami költségvetésből fizetjük ki.”

Elmondása szerint a pénzjutalom körülbelül 32 222 alkalmazottat fog érinteni

„Ennek az egyszeri jutalomnak a kifizetésére 15 247 000 eurót különítettünk el” – tette hozzá Krajniak.

A Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium hangsúlyozta: Ezeket az anyagi eszközöket nem lehet az alkalmazottak rendes fizetésének a kifizetésére fordítani. 

A kormány 50 705 746 eurót különített el a kifizetésekre. Az Egészségügyi Minisztérium arról tájékoztatott, hogy a munkáltatóknak az Egészségügyi Információk Nemzeti Intézetébe kell elküldeniük azoknak az alkalmazottaknak a listáját, akiket a jutalom kifizetése érint.

Az adatgyűjtés december 20-án, 7:00 órakor kezdődik, és december 22-én, 22:00-kor ér véget.

A tárca a bejelentett egészségügyi alkalmazottak száma alapján elküldi a munkáltatóknak a megfelelő összeget. A tárca figyelmeztetett: a munkáltató köteles elosztani az anyagi eszközöket a bejelentett egészségügyi alkalmazottak között, méghozzá egyforma arányban.

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök pénteken röviddel 17 óra előtt megerősítette, a szociális és az egészségügyi ágazatban dolgozók egyszeri rendkívüli jutalomként 350 eurót kapnak.

Erről az egészségügyi miniszter, Vladimír Lengvarský tájékoztatott a pénteki rendkívüli kormányülés előtt.

Elmondása szerint a pénzjutalmat januárban kapnák meg az illetékesek.

További részleteket később közölnek.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?

Cookies