Back to top

Ízletes és meleg segítség a hűvös időszakban

Publikálva: 2020, november 27 - 06:05
Az adventi időszakban az egymás iránti figyelem, a rászorulók segítése sokkal inkább előtérbe kerül, jelenleg, a koronavírus-járvány idején pedig ez a segíteni akarás még hangsúlyosabbá válik. Csodálatos példája ennek a december 18-ig zajló ingyenes meleg ebéd osztása a szociálisan nehezebb körülmények közt élők számára.
Ízletes és meleg segítség a hűvös időszakban

Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere tájékoztatta portálunkat arról a kezdeményezésről, melynek köszönhetően a Philip Morris Slovakia cég jóvoltából november 18. és december 18. közt minden munkanapon 60 adag ételt osztanak ki a hajléktalanszálló lakói, a városháza szociális osztálya által javasolt személyek, valamint a dunaszerdahelyi karitász látókörébe tartozó több család közt.

Az alpolgármester elmondta, Pogány Dávid, a cég munkatársa kereste meg a város vezetését, felajánlva a lehetőséget, hogy egy helyi étterem készítette napi 60 adag ebéd finanszírozását vállalnák magukra. A mostani nehezebb gazdasági időszakban nagy segítség ez a város, az étterem és az ebédet megkapóknak egyaránt - mondta Karaffa Attila. Szavai szerint a helyi éttermet a finanszírozó választotta, míg a célszemélyeket a szociális osztállyal és a dunaszerdahelyi karitásszal közösen határozták meg. Különböző élethelyzetben élőket választottak ki: csonka családokat, mozgássérülteket, kisnyugdíjasokat, nehezebb anyagi körülmények közt élőket - olyanokat, akiknek nagy segítséget jelent a napi meleg étel.

„Köszönet illeti a kezdeményezést, amiért az adventi időszakban ilyen szép gesztust gyakorolnak. És ugyanúgy köszönet illeti meg a karitászt is, hiszen egyrészt helyszínt biztosítanak a napi ételosztáshoz, másrészt pedig önkénteseik nap nap után az idejüket nem kímélve segédkeznek az ételosztásban“ – emelte ki az alpolgármester.

Pogány Dávid, a Philip Morris Slovakia munkatársa megkeresésünkre elmondta, már a járvány tavaszi hulláma idején sikerült ezt a szlovákiai kezdeményezést elfogadtatni a svájci anyacéggel, majd a koronavírus-járvány őszi felerősödésekor az addigi 11 település mellé további kettő kerülhetett fel a támogatott városok listájára, így Dunaszerdahely is. Tájékoztatása szerint ezzel a projekttel egy-egy helyi éttermet, illetve természetesen az ebédet megkapókat is támogatni tudják, ami számukra jó érzéssel jár. Nem utolsó sorban jó példával is szeretnének elöl járni, hogy azok a vállalatok, amelyek megtehetik, szintén próbálják segíteni a rászorulókat.

Szöveg és fotó: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies