Back to top

Ismét a kortárs galériában a KOMP

Publikálva: 2022, június 10 - 23:59
Tizedik alkalommal találkozhatunk Dunaszerdahelyen a Kortárs Művészeti Panoráma, azaz a KOMP kiállításán. A szigetközi és csallóközi művészeket felvonultató társulás műveit a Kortárs Magyar Galéria falai közt láthatjuk.
Ismét a kortárs galériában a KOMP

Iván Péter, a galéria vezetője köszöntötte a megnyitó közönségét, majd átadta a szót városunk alpolgármesterének, A. Szabó Lászlónak.

A. Szabó László, Dunaszerdahely alpolgármestere üdvözölte a művészetkedvelő közönséget, majd elmondta, mennyire fontos közösségünk számára ez a kezdeményezés. Sok mindent lehetne elmondani a KOMP-ról, hiszen ahány tag, annyi stílus, de a hasonlóságokról és különbözőségekről a korábbi kiállítások alkalmával már sokat beszéltünk. Jelen megnyitón az öröm kifejezése a legfontosabb - mondta A. Szabó László -, az örömé, hogy a világjárvány enyhülése után ismét együtt lehetünk a KOMP alkotóival.

Karaffa Attila a közeljövőben születésnapját ünneplő Varga Györgyöt köszöntötte a művészek és a városvezetés nevében - hiszen ő az az ember, aki összeköt bennünket - emelte ki a város alpolgármestere.

Székely Zoltán, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumigazgatója megnyitóbeszédében elmondta, mennyire szerencsés a KOMP névválasztás. A Kortárs Művészeti Panoráma ugyanis kettős értelemben is KOMP: kompként köti össze a Csallóközt és a Szigetközt, másrészt pedig művészeti értelemben is összeköt, hiszen mások a kapcsolódási pontok a két közösség életében.

A kiállítók különálló egyéniségek, saját művészi felfogással; alkotásaik révén bepillantást nyerhetünk a kortárs magyarországi és szlovákiai képzőművészetbe - emelte ki megnyitójában Székely Zoltán.

A Kortárs Művészeti Panoráma jelen kiállításán Borbély Károly, Borbély Máté, Füredi Kornél, Karczagi Endre, Lebó Ferenc, M. Tóth Judit, Sipeki Zoltán, Uzsák Zoltán, Varga György, Peter Augustovič, Zuzana Benková, Dolán György, Miro Gábriš, Godány Sándor, Juhász Tibor, Karaffa Attila, Lipcsey György és Simon Anikó műveit láthatja a közönség.

A kiállításmegnyitót Ingrid Galbáčová és Makki Anikó zongorajátéka színesítette.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies