Back to top

Iskolából iskolába – úton a Sikabony történetét bemutató kiállítás

Publikálva: 2024, június 5 - 11:35
A Sikabony történetébe bepillantást nyújtó kiállítást még április 25-én mutatták be az első Sikabonyi esten a nagyközönségnek. A Sikabony polgári társulás, valamint a Biró Márton polgári társulás közös tárlata azóta már megjárta a Szabó Gyula Alapiskolát, majd azt június 4-én a dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola – Szabó Gyula 21 diákjainak is bemutatták.
Iskolából iskolába – úton a Sikabony történetét bemutató kiállítás

Az aznapi programot a dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola – Szabó Gyula 21, az iskolában működő Rákóczi Szövetség szervezete és a két társulás szervezte. 

Nemzeti összetartozás napján ünnepélyes keretek között az iskola folyosóján megnyílt kiállításon Klőr Levente pedagógus fogadta a társulások vezetőit, Fodor Mihályt és Nagy Attillát. 

Klőr Levente köszöntőjében az aznapi ünnep jelentőségét, az összetartozás fontosságát emelte ki, illetve azt is elmondta, hogy a Közös Igazgatású Szakközépiskola számos programba bekapcsolódik, így részt vettek a Rákóczi Szövetség iskolautaztatási programjában, de ők is fogadtak anyaországi iskolákat. 

A megnyitón Nagy Attila helytörténész, a Biró Márton polgári társulás elnöke és Fodor Mihály, a Sikabony polgári társulás elnöke is üdvözölte a fiatalokat. Részükről a településrész múltjába bepillantást kínáló kis tárlat célját ismetrették, jelezve, hogy a tárlat most iskoláról iskolára jár, így előtte a Szabó Gyula Alapiskolában ismerkedhettek meg a sikabonyi eseményekkel, híres személyiségekkel a fiatalok.

A középiskolásokhoz szólva elhangzott, hogy nem az egyéni érdemekben, hanem a közösségben és a közösséget építő, formáló személyiségekben van a jövő.

A megnyitón az iskola két tanulója, Kántor Dóra és Kiss Bence énekelt, illetve szavalt. 

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies