Back to top

Információk a dunaszerdahelyi katolikus hívek részére a megváltozott járványügyi intézkedésekről

Publikálva: 2020, október 15 - 09:57
A rendkívüli helyzetre való tekintettel az alábbi legújabb intézkedéseket jelenti be a római katolikus Szent György-plébánia. Az intézkedések október 15-étől visszavonásig érvényesek.
Információk a dunaszerdahelyi katolikus hívek részére a megváltozott járványügyi intézkedésekről

Szlovákia püspökei 2020. október 1-től mindannyiunknak felmentést adtak a szentmisén való részvétel kötelezettsége alól vasárnapokon és a parancsolt ünnepeken.

Mivel csak 6 személy részvételével lehetnek nyilvános istentiszteleteket végezni a templomokban, a szentmiséket ilyen korlátozott létszámú jelenlevőkkel (hat személy a pappal együtt) fogjuk bemutatni.

A szentmiséken a papon és a sekrestyésen kívül csak azok lehetnek jelen, akik a miseszándékokat bejegyezték.

A  szentmiséket akkor fogjuk az előre jegyzett szándékokra bemutatni, ha a szándékot kérők beleegyeznek abba, hogy két családtag jelenlétében lesznek azok celebrálva. (Egy szentmisén csak két családtag lehet jelen, mert a legtöbbször két szándék van jegyezve). 

Kérjük a kedves híveket, hogy a plébánián előre jelezzék, hogy a felvett miseszándékokat ilyen kikötéssel is fenntartják-e.

Szombaton (október 17-én) a Dunaszerdahelyi Rózsafüzér-társulat tagjai fogják beosztani a hatszemélyes szentségimádó csoportokat 10.00 órától 15.00 óráig.

Kérjük a kedves híveket, akik tehetik, lélekben kapcsolódjanak be szentségimádásunkba!

Minden keresztelőt, esküvőt és temetést előre kell egyeztetni a szertartást végző pappal.

A szentségeket (szentgyónást, szentáldozást, betegek kenetét) egyénileg fogjuk kiszolgáltatni, ugyanúgy, ahogyan azt az előző vírushelyzetben is tettük.

A koronavírus járvány idején a Reményt átvehetik a sekrestyében fél órával a magánszentmisék előtt, és szombaton 9.00–10.00 óra között a plébánián.

Október 18-án fogjuk ünnepelni a Missziós vasárnapot és imádkozni fogunk a srí lankai és az afrikai Togó, Csád és Kongó Egyházaiért, akik a koronavírus és a szegénység miatt leginkább rászorulnak a mi anyagi hozzájárulásunkra. Püspökeink kérnek, hogy a www.misijnediela.sk weboldalon található útbaigazítások alapján kapcsolódjunk be a gyűjtésbe.

Mindenkit kérünk az egészségügyi rendelkezések betartására!

Imádkozzunk közösen a járvány megszűnéséért, a betegekért, az egészségügyi, illetve szociális intézményekben dolgozókért, a felelős döntéshozókért.

Imádkozunk értetek és imáitokat kérjük,

lelkiatyáitok

Ezt már olvasta?

Cookies