Jelenlegi hely

Húsvét előtti kulturális napok a Vámbéryben

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, április 4 - 16:41 | Oktatás
A húsvéti szünet előtti három nap a Vámbéry Ármin Alapiskolában a kultúráról szól.
Húsvét előtti kulturális napok a Vámbéryben

Hétfőn, április 10-én a díszcsarnok faliújságját díszítik fel a tanulók a másnapi magyar költészet napjának alkalmából saját készítésű plakátokkal, rajzokkal és idézetekkel.

Másnap, április 11-én, József Attila születésnapján az aula hangfalaiból a költő megzenésített versei szólalnak meg a tanítás előtt, a szünetekben és a tanítás után.

A zenei anyag között szerepelnek régi és új feldolgozások, a diákok meghallgathatják József Attila verseit a Kicsi Hang, Kor-Zár, Arcok, Kávészünet feldolgozásában, de megszólal Koncz Zsuzsa, Hobo, Écsi Gyöngyi, Ágnes Vanilla, Polyák Lilla, Muri Enikő hangja is, tolmácsolva a költő gondolatait a fülbemászó dallamokon keresztül.

A versek sorából nem maradhat ki a Születésnapomra, a Tiszta szívvel, a Mama, korai versei közül hallható a Kedves Jocó!, valamint a szerelmi költészetéből a Csókkérés tavasszal, Mikor az uccán átment a kedves, Várlak, Nagyon fáj című költeményei.

A harmadik napon, április 12-én, szerdán Gál Tamás látogat el az iskolánkba.

Az 1., 2. és 3. évfolyam kisdiákjai az Asszony, a 4., 5. és 6. évfolyam nebulói a Helység kalapácsa, a 7., 8. és 9. évfolyam tanulói a Buda halála című darabot kísérhetik figyelemmel.

Ozorák Erika