Back to top

Hol parkolhat a Csallóközi Vásárban?

Publikálva: 2023, szeptember 16 - 12:48
A városi hivatal, a városi rendőrség, illetve a vásárigazgatóság ezúton tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a Csallóközi Vásár ideje, vagyis szeptember 21–23. között az alábbi parkolási lehetőséggel számolhatnak. Részletek cikkünkben!
Hol parkolhat a Csallóközi Vásárban?

Jól tudott, hogy a Csallóközi Vásár látogatottsága évről évre növekszik, amely által jelentősen megnövekszik a Vásártér körüli útszakaszok forgalma.

Nem csoda hát, ha az ideérkezők, illetve a környéken lakók megnövekedett forgalomra, emellett forgalomkorlátozásra, de parkolási nehézségekre, valamint fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a vásár időszakában. 

Forgalomkorlátozás, lezárás

A Csallóközi Vásár idején egyirányúsítva lesz a Gyurcsó István utca – oda nem lehet majd behajtani a szemaforral ellátott kereszteződésből, csakis a Sport utca felől. 

Sokaknak a többször megjelentetett hírek és információk, de az ideiglenesen kihelyezett behajtani tilos jelzésű közlekedési táblák sem szegik a kedvüket, és megpróbálnak mégis az egyirányúsított útra behajtani, remélve ott gyorsabb átjutást, parkolási lehetőséget vagy bejutást a jégpálya parkolójába.

Számukra rossz hír, hogy minden esetben büntetést fognak kapni, de a jégpálya parkolóját sem fogják tudni használni, az ugyanis le lesz zárva a nyilvánosság elől (lásd a parkolásnál!). 

„Minden évben több ezer eurós büntetést kénytelenek a városi rendőrök a szabálytalankodókra itt kiróni – ezért külön felhívom mindenkinek a figyelmét, tartsák be az előírásokat, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti jelzőtáblákat! Nem az a cél, hogy minél több mindenkit megbüntessenek, hanem hogy a vásárba érkezők biztonságát megóvjuk!”

– nyilatkozta ezzel kapcsolatosan Pápay Zoltán vásárigazgató portálunknak. 

Parkolási lehetőségek

A szervezők felhívják a vásár látogatóinak a figyelmét, hogy a lakótelepi, ún. rezidens parkolás a vásár ideje alatt is érvényben marad, és ellenőrizni is fogják majd az ottani parkolásokat – magyarán nem érdemes szabálytalankodni. A kékkel kijelölt parkolóhelyekre ugyanis továbbra is az adott lakótelepeken lakók parkolhatnak.  

Ugyancsak felesleges a jégpálya parkolóját célba venni – azt ugyanis a fellépők és a meghívott vendégek részére tartják fenn, és oda a bejutást a városi rendőrség ellenőrzi, illetve engedélyezi. 

Ezért a hivatal és a vásárigazgatóság arra kéri a gépjárművel érkezőket, hogy a következő parkolási lehetőségeket válasszák:

  • parkoljanak a Gyurcsó István utca útszakaszának a lezárt területén, vagyis a Sport és a Kisudvarnoki út közötti szakaszon, a fél útpálya erre az időszakra parkolóvá kialakított részén, 
  • parkoljanak a régi gokartpályán, amit megnyitnak erre az időszakra a nagyközönség előtt, 
  • parkoljanak a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, 
  • parkoljanak az arra kijelölt alternatív, ingyenes (fehérrel kijelölt) parkolókban.

Nem tud leparkolni? Szeretné elkerülni a parkolással járó nehézségeket, bosszankodást?
Használja az ingyenes kisvasutat! 

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy aki teheti, közelítse meg kénylemesebben a vásár területét, akár oly módon, hogy válassza az idén is ingyenesen közlekedő vásári kisvonatot. 

A turistavonatra ingyen felszállhatnak, az ugyanis a vásár területével köti össze Dunaszerdahely lakótelepeit. 

A kisvonat központi megállója idén is a Gyurcsó István utcán, a városi temető oldalsó bejáratával szemben lesz. A naponta 14.00 és 21.40 között közlekedő kisvonat menetrendjét vagy itt, vagy cikkünk alján is megtalálhatja.

A Csallóközi Vásár szervezői arra kérnek mindenkit, hogy a felesleges idegeskedések, büntetések elkerülése végett még inkább figyeljenek oda a biztonságos közlekedésre, valamint arra, hogy ne parkoljanak a tilosban. 

Nagy Attila

 


A vásár programjait itt találja, illetve minden más, a 41. Csallóközi Vásárt érintő hírt és információt pedig itt olvashat el.

A Csallóközi Vásárba ingyenesen el tud jutni a városi kisvonattal, amelynek itt találja a menetrendjét!

Ezt már olvasta?

Cookies