Back to top

Figyelem! A Csallóközi Vásár három napján a Gyurcsó István utca egyirányúsítva lesz

Publikálva: 2023, szeptember 12 - 17:05
Szeptember 21–23. között, a Csallóközi Vásár idején egyirányúsítva lesz a Gyurcsó István utca – oda nem lehet majd behajtani a szemaforral ellátott kereszteződésből. A forgalomkorlátozással működő útszakasz egyik oldalán pedig idén is parkolókat fognak kialakítani.
Figyelem! A Csallóközi Vásár három napján a Gyurcsó István utca egyirányúsítva lesz

Minderről a napokban megjelenő Dunaszerdahelyi Hírnökben tájékoztat Pápay Zoltán vásárigazgató, aki elmondta azt is, hogy

„idén terveztük lezárni a Gyurcsó István utca Vásártér melletti szakaszát, ugyanis azt szerettük volna, ha ez az utca a vásár ideje alatt már a gyalogosoké és a vásárosoké lehetett volna. Azonban mivel még nem készült el az átkötő út, amely az Észak kettes lakótelepet köti össze a Kisudvarnoki úttal, a tavalyihoz hasonlóan egyirányúsítva, tehát forgalomkorlátozással, de működni fog a Gyurcsó István utca. Ott az útszakasz egyik oldalán újra parkolók is ki lesznek alakítva.”

Pápay Zoltán hozzátette, hogy az átkötőút építésénél külső tényezők lassították az útépítés folyamatát, amelyek már lezárultak.

„Jövőre így már azzal számolunk, hogy a teljes vásár területét egy tömbként le lehet majd zárni az autóforgalom elől.”

A vásárigazgató elmondta azt is, hogy a sajtóban megjelent információk, a folyamatos hírek, de a kihelyezett ideiglenes közlekedési táblák ellenére mégis sokan próbálnak a vásári időszakban bejutni a Gyurcsó István utcába a szemaforral ellátott kereszteződés felől.

„Minden évben több ezer eurós büntetést kénytelenek a városi rendőrök a szabálytalankodókra itt kiróni – ezért külön felhívom mindenkinek a figyelmét, tartsák be az előírásokat, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti jelzőtáblákat! Nem az a cél, hogy minél több mindenkit megbüntessenek, hanem hogy a vásárba érkezők biztonságát megóvjuk!”

A Csallóközi Vásárba igyekvőktől azt kérik, hogy csak az arra kijelölt helyeken parkoljanak le, vagy használják ki idén is az ingyenes városi kisvonatot!

(nagy)

 


A vásár programjait itt találja, illetve minden más, a 41. Csallóközi Vásárt érintő hírt és információt pedig itt olvashat el.

A Csallóközi Vásárba pedig ingyenesen el tud jutni a városi kisvonattal, amelynek itt találja a menetrendjét!

Ezt már olvasta?

Cookies