Back to top

Hiszek a könyvek és az olvasás reneszánszában

Publikálva: 2020, március 27 - 09:28
A jelenlegi rendkívüli helyzetben vannak, akik enyhíteni igyekeznek a mindennapok feszültégét. Ma a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtárral közösen teszünk egy kis virtuális sétát, ha már a helyzet úgy hozta, hogy a könyvtár jelenleg nem látogatható.
Hiszek a könyvek és az olvasás reneszánszában

„Ugyan nem egyedi kezdeményezés, de azok a könyvtáros nénik, akik napi szinten kapcsolatban vannak a gyerekekkel, meséket olvasnak fel, majd a videó felkerül a könyvtár közösségi oldalára, hogy érdeklődés esetén bármikor megtekinthető legyen” – válaszolt Lacza Ilona, a könyvtár igazgatónője kérdésünkre, hogy mivel foglalják le jelenleg a gyerekeket. Egyelőre ugyan úgynevezett próbaüzem zajlik, de ennek eredményét cikkünk végén is láthatják a kedves olvasók. Meseolvasásról lévén szó, elsősorban az alsó tagozatos gyerekeket kívánják megszólítani a „hangoskönyvekkel”. Az igazgatónő azt is elmondta, nem kizárt, hogy áttérnek az iskolákban már használatos sorozat-olvasásra, melynek során fejezetről fejezetre olvasnak fel a gyerekeknek, fenntartva ezzel az érdeklődésüket.

Mivel jelenleg a könyvtárban nem lehet a kiállítást látogatni, tervben van egy virtuális kiállítás is, a nemrég értékelt rajzpályázat műveiből. És ha már a könyvtár termeiről van szó, egy igazi érdekességet is tervbe vettek! Virtuális bemutató készülne a könyvtár azon tereiről, melyekbe idegenek nem léphetnek be, bemutatva az ott zajló tevékenységet.

„Szeretnék abban hinni, hogy ez a tevékenység kíváncsivá teszi a gyerekeket, és amikor majd lehet, személyesen is meglátogatják a könyvtárat, mert ők maguk is szeretnék megismerni a betűk birodalmát, az olvasást” - mondta el Lacza Ilona.

Rózsár Vince
videók: Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár

Íme egy kis ízelítő a könyvtár oldalán elérhető mesékből.

Ezt már olvasta?

Közlemény

Közlemény

A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ ezúton is...

Cookies