Back to top

Három dunaszerdahelyi középiskola is megyei forrásból újult meg

Publikálva: 2017, augusztus 27 - 11:50
Három megyei fenntartású középiskola is megújult a nyári hónapokban városunkban, a több százezer eurós beruházásoknak köszönhetően a diákokra modernebb környezet vár szeptembertől.

A Vidékfejlesztési Szakközépiskolában folytatódtak a beruházások, ezúttal a megye által biztosított 363 ezer euróból tantermekben, a folyosókon, a kollégiumban, a tornateremben is ablakcsere valósult meg részben ezen forrásokból, de utóbbi épületrészen a tetőszigetelése is sor került. A kollégiumban a szociális helyiségek is megújultak, a tavaly felújított iskolakonyha a levegőztető berendezésére pedig idén sikerült megyei forrásokat biztosítani, tehát ez is elkészült a nyári hónapok alatt.

A Vámbéry Ármin Gimnázium épülete még 1958-ban készült, így aztán nagy szükség volt azon beruházásokra, amelyek megyei forrásokból valósultak meg az elmúlt években. Idén nyáron a 260 ezer euróból a homlokzat további része mellett az egyik tornaterem is megújulhatott, de a régi villanyvezetékeket is lecserélték. Az emellett elhelyezkedő öltözők, zuhanyzók és szociális helyiségek is új formában várják majd a tornaórán lévő diákokat. Az Egészségügyi Szakközépiskolában pedig kazáncsere zajlott, minderre 60 ezer eurót biztosított a megyei önkormányzat.

Ezt már olvasta?

Cookies