Back to top

Gyakoribb és szigorúbb ellenőrzéseket valószínűsít a miniszter

Publikálva: 2021, november 15 - 07:33
Az a szakértői bizottság, amely a Covid-automata változtatásán dolgozik, jelenleg is tárgyal - mondta el Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter a TA3 hírtelevízió A politikában című műsorában.
Gyakoribb és szigorúbb ellenőrzéseket valószínűsít a miniszter

Szavai szerint már hétfőn bemutatják tervüket, a kormány pedig kedden dönthet a szigorított intézkedésekről.

„Egy egész országot nem lehet valamire kényszeríteni, ugyanakkor el kell mondani az embereknek, hogy kellene viselkedniük. Az ellenőrzések gyakoribbak és szigorúbbak lesznek, és pénzbírsággal is járnak” - mondta a szaktárca vezetője.

Szerinte a koronavírus-járvány harmadik hulláma nem rosszabb, mint a második volt. Kiemelte, hogy nem a fertőzöttek száma a mérvadó, hanem a kórházak helyzete; megjegyezte, már a hétvégén is át kellett helyezni betegeket a leterhelt kórházakból más, kevésbé zsúfoltakba. A miniszter az alapvető gondot az alacsony átoltottságban és az egészségügyi rendszer túlterheltségében látja.

Lengvarský nem tartja kizártnak, hogy a közeljövőben helyi lezárásokat fognak alkalmazni.

„A miniszterelnökkel megbeszéltek szerint, ha szigorítások bevezetésére lesz szükség, azokat el is fogadja a kormány“ - mondta.

A szaktárca vezetője szerint a kötelező védőoltásról a kritikus infrastruktúra és a fegyveres erők esetében lehet beszélni. Egyúttal megjegyezte, nem szeretnék, ha újból országos méretű koronavírus-tesztelésekre kerülne sor, sokkal inkább azt szeretnék elérni, hogy a még be nem oltottak oltakozzanak.

ma7.sk / TASR

Ezt már olvasta?

Cookies