Back to top

Francia diákok a városi hivatalban

Publikálva: 2019, május 2 - 14:08
Kedd délután a burgundiai Fontaines mezőgazdasági iskolájának diákjait fogadták a városi hivatal nagytermében.
Francia diákok a városi hivatalban

A franciaországi diákokat a városházán Karaffa Attila alpolgármester, Molnár Tímea a közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztály vezetője és Takács Tímea, a kulturális, ifjúsági és sport ügyek önálló alosztályának képviselője fogadta. Kulcsár Andreától, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola igazgatóhelyettesétől megtudtuk, 2004 óta van partnerkapcsolat az iskolájuk és a burgundiai Fontaines  mezőgazdasági iskolája (Lyceé Agricole Fontaines) között. Az elmúlt évek alatt csaknem 1000 fiatal vett részt a cserkapcsolatban. A francia diákok rendkívüli érdeklődést mutatnak a Csallóköz mezőgazdasága iránt és szívesen ismerkednek a környék kulturális nevezetességeivel, meglátogatják Pozsonyt, Budapestet, Bécset, Komáromot, s a dunaszerdahelyi diákok is Franciaországba látogatnak.

A keddi városházi látogatás során Karaffa Attila bemutatta a diákoknak a városunk múltját, jelenét és az önkormányzat működését. Takács Tímea pedig a helyi oktatásba nyújtott betekintést a francia látogatóknak. Ezután lehetőség nyílt a kérdésekre is, a diákok pedig élénk érdeklődést mutattak a helyi mezőgazdaság iránt, de arra is kíváncsiak voltak, milyen hatással vannak a vidékre a nagy multinacionális vállalatok, vagy az urbanizáció.

A vendégek kis füzetet is kaptak, amely emlékül szolgál a látogatásukra és csoportkép is készült, majd folytatták színes körútjukat a Csallóközben és tágabb régióban.

Ezt már olvasta?

Cookies