Back to top

Folytatódik a faültetés városunkban

Publikálva: 2020, április 8 - 14:24
Március közepétől újraindult az „Ültess fát a jövőnek!” elnevezésű városi faültetési projekt, amelyet tavaly jelentett be A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármester.
Folytatódik a faültetés városunkban

Örömteli volt, hogy a város által indított kezdeményezés találkozott a lakosok igényével is, így az első faültetésre a Babamama klub tagjaival kerül sor, majd október 21-én, a Földünkért világnapon az állomás melletti park gazdagodott a városi faültetési programnak köszönhetően Hájos Zoltán polgármester és az óvodások közreműködésével.

A járványügyi helyzet miatt egyelőre szerényebben, de folytatódik a faültetés. Március közepe óta mintegy 70 fát és bokrot ültettek a Municipal Kft. munkatársai – tudtuk meg Harmanovsky Viktor városi főkertésztől. Legutóbb a belvárosban a központi játszótérre került ki 9 hársfa.

Folyamatos a fák öntözése is, hiszen nem csak ültetni, de azokat gondozni is kell.

Mindannyiunk számára fontos a tiszta környezet, a friss levegő. Ez a szempont lebegett előttünk is, amikor meghirdettük az Ültess fát a jövőnek! elnevezésű kezdeményezésünket, amelyhez már több civil szervezet is csatlakozott. Városunk lakosait egyben arra is kérjük, hogy figyeljenek oda környezetükre, a zöldövezetre, a fákra és ha rongálást észlelnek, jelentsék azt a városi rendőrségnek. Megóvni értékeinket csak közösen és odafigyeléssel lehet. Az elültetett fák és bokrok városunk díszei lesznek, vigyázzunk és óvjuk őket, hiszen mindannyian vágyunk arra, hogy fák hűsítő árnyékában pihenhessünk, beszélgethessünk – fogalmazott Karaffa Attila alpolgármester.

További fák és bokrok kerülnek fokozatosan kiültetésre a közeljövőben a már előre feltérképezett helyszíneken.

Ezt már olvasta?

Cookies