Jelenlegi hely

Fodor Péter: Aranykert

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, május 8 - 08:39 | Dunaszerdahelyi könyvek
Ki a megmondhatója, honnan származnak vágyaink? Nálam egyszerű gyermekkori erdőjárásokkal kezdődött minden. Sajátos világ volt. Magam és önmagam lehettem, ez a tudat szabaddá tett.
Fodor Péter: Aranykert

Nem nagyon beszéltem az élményeimről senkinek, de valahol mégis égtem a vágytól, hogy a saját látásomon keresztül megmutassam mindenkinek valós álomképeimet.
Jóval később, húszévesen, megelégeltem a mások fotóiban való puszta gyönyörködést, kézbe vettem első fényképezőgépemet. Mindenféle elméleti vagy gyakorlati tudás nélkül vágtam bele, csupán saját hibáimon tanulva. Nem bánom, hogy így történt. Rengeteg botlásom volt. Már csak azért is, mert ha nagy ritkán tanácsot kaptam, nem fogadtam meg. Attól féltem, a külső beavatkozás rossz irányba terelne. Lassan követték egymást a mérföldkövek. Rengeteg barangolás, sok tanulás, a felszerelés bővítése volt ennek az egésznek egy sajátos varázsa.
Rájöttem, hogyan tudnám kihasználni az előző évek bennem felgyülemlett csodálatát és rajongását. Megmutatni, ami nem mindig látható, érzést és varázst lehelni egy pillanatba, amely elsőre talán nem érezhető. Mert boldoggá tesz a feladat zárt, hangos és kaotikus világunkban közvetíteni másoknak egy eltérő, békésebb világ szépségét és üzenetét.
Jegyzetelés ez képeimmel megörökítek és továbbadok valamit abból az örökségből, amit távoli, rég feledett múltunk hagyott ránk

A kötet háromnyelvű (magyar, szlovák, angol) színes album Csallóköz növény- és állatvilágáról, rövid leírásokkal. Bizonyítéka annak, vannak még a Csallóköznek rejtett kincsei, a kérdés az, hogy meddig és milyen állapotban marad meg a csallóközi természet.