Back to top

Figyelem! Ingatlant vett, eladott? A bejelentés határideje január 31!

Publikálva: 2021, január 5 - 13:19
A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal Adó- és illetékügyi alosztálya felhívja azon ingatlan-tulajdonosok figyelmét, akik 2020-ban ingatlant vásároltak, adtak el, örököltek, kollaudáltak vagy megkapták a jogerős építkezési engedélyt, hogy 2021. január 31-ig ingatlanadó-bevallást kell benyújtaniuk a hivatal felé.
Figyelem! Ingatlant vett, eladott? A bejelentés határideje január 31!

Minden ilyen jellegű változást január végéig kell bejelenteni, mert ez alapján vetik ki a 2021-es évre az ingatlanadót. A városi hivatal arra kéri az érintetteket, hogy január végéig szíveskedjenek leadni a ingatlanadó-bevallást. Aki ezt elmulasztja, a törvény értelmében bírság megfizetésére kötelezhető. 

Tekintettel az országos kijárási tilalomra, a hivatalban nincs ügyfélfogadás. Ügyintézés telefonon vagy e-mailben lehetséges. Az ingatlanadó-bevallás kitöltésében segítséget nyújtanak az ügyfelek számára.

Elérhetőségeik:

Varga Zsuzsanna 
Tel.: +421 31 590 39 50
Mobil: +421915 702 725
Mail: zuzana.varga [at] dunstreda.eu

Mátis Rozália 
Tel.: +421 31 590 39 50
Mobil: +421 918 607 319
Mail: rozalia.matisova [at] dunstreda.eu

Petykó Szilvia
Tel.: +421 31 590 39 50
Mobil: +421 918 607 323
Mail: silvia.petykova [at] dunstreda.eu

 

Lakcímváltozás bejelentése

A városi hivatal felhívja a figyelmet egy további fontos kötelezettségre is.

Annak is bejelentési kötelezettsége van, aki 2020-ban lakcímet változtatott. Ez elengedhetetlen, hogy a hivatal kézbesíthesse az ingatlanadó és szemétdíj kivetésére vonatkozó idei határozatokat.

Lakcímváltozás bejelentésével megelőzhető sok végrehajtás (exekúció).

Amennyiben a polgár ezt elmulasztja, akkor a városi hivatal illetékes pénzügyi osztálya az ingatlanadó-bevallásban feltüntetett, tehát a már nem aktuális címre postázza az adó kivetésére vonatkozó határozatokat. Ezt az elköltözött adóköteles személy az esetek többségében azonban nem tudja átvenni.

A törvény értelmében viszont, ha 14 napig nem veszi át a postán elhelyezett ajánlott levelet, a küldemény akkor is kézbesítettnek minősül.

Ha az adóbefizetetés elmarad, a hivatal elindítja a végrehajtást, ami viszont az adóköteles személy szempontjából jelentős többletköltséggel jár. Ezután a városi hivatal már nem tudja figyelembe venni az utólagos reklamációkat, hogy a küldeményt nem tudták átvenni. Ezért fontos lakcímváltozás estén az új címet feltétlenül bejelenteni a város adó- és illetékügyi alosztályainál is.
 

Mellékletek:

Poucenie na vyplnenie priznania

Priznanie k dani formulár

Ezt már olvasta?

Cookies