Jelenlegi hely

Felújítás a Szabó Gyula Alapiskolában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 24 - 09:22 | Hírek
A Szabó Gyula Alapiskolában a tavaszi szünidőben felújítási és modernizációs munkálatok folytak. Az iskola épületére térfigyelő kamerákat szereltek fel, amik lefedik az egész sportudvart, a játszóteret, a multifunkciós sportpályát és a parkolót. A kamerarendszer össze van kötve a városi rendőrség megfigyelő rendszerével is, így szükség esetén időben ki tudnak szállni a helyi rendőrök.
Felújítás a Szabó Gyula Alapiskolában

Az iskola emeleti folyosóin folytatódott a padlóburkolat cseréje. A tantermekben és a két főfolyosón lecserélték a több, mint negyvenöt éves belső ablakpárkányokat is.  Az udvaron lévő filagória és a tanulókert padjai fölé is tető került.

A legkomolyabb átépítést a megnövekvő diáklétszám eredményezte. Két, egymás mellett lévő egykor raktárként ill. műhelyként szolgáló helységből fokozatosan egy teljes értékű tantermet alakítanak ki, aminek a teljeskörű átépítése és az ezt követő felszerelése a tavaszi hónapokban fejeződik be. Így a következő tanévben négy osztályban kezdheti meg a tanulást a közel 100 ötödikes.

Az utóbbi évek megnövekvő diáklétszámának köszönhetően az iskola befogadóképessége elérte a maximumot. Jelenleg 711 tanuló látogatja az intézményt.