Back to top

Felhívás: Az idősebb polgároknak segítőket keres a munkaügyi szaktárca

Publikálva: 2022, január 25 - 16:07
A Szlovák Köztársaság Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztériuma felhívással fordul a lakossághoz. Olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szükség esetén a szociális intézményekben élő idősebbeknek nyújtanának segítséget.
Felhívás: Az idősebb polgároknak segítőket keres a munkaügyi szaktárca

A szociális intézményekben jelenleg stabilnak mondható a járványügyi helyzet – mind a lakók, mind a személyzet részéről.

A koronavírus omikron variánsa azonban nagy sebességgel terjed Szlovákiában is, ezért a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium megelőző intézkedésként olyan segítők jelentkezését várja, akik szükség esetén bekapcsolódnának az idősebb polgárok megsegítésébe.

A szaktárca honlapján elérhető jelentkezési lapot kitöltve jelölhetik meg, mely területen tudnák hasznossá tenni magukat a segítő munka során. Szükség lehet sofőrökre, szakácsokra, egészségügyi személyzetre, takarítókra, szociális munkásokra stb. Minden segítséget szívesen fogadnak, és természetesen jutalmaznak.

A Szlovák Köztársaság Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztériuma előre köszöni a segíteni kész polgárok jelentkezését.

A formanyomtatvány az alábbi linken elérhető:

https://www.employment.gov.sk/sk/koronavirus-pracovna-socialna-oblast/socialne-sluzby/formular-dohodarov-do-covid-zariadeni.html

-rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies