Back to top

Feledhetetlen családi délután

Publikálva: 2024, március 2 - 14:20
Az anyanyelven tanulás, a magyar iskola fontosságát volt hivatott hangsúlyozni a március 1-jén, pénteken, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban megszervezett családi délután.
Feledhetetlen családi délután

Ibolya Ildikó köszöntötte a nagy számban megjelent gyerekeket és szüleiket, majd rövid programismertetés után felkérte a Rákóczi Szövetség alelnökét, Ősi Barnabást, hogy szóljon néhány szót a jelenlévőkhöz.

Ősi Barnabás amellett, hogy hangsúlyozta az anyanyelvi oktatás fontosságát, a Rákóczi Szövetség nyújtotta lehetőségekre hívta fel a szülők figyelmét.

Karaffa Attila, városunk alpolgármestere szintén az anyanyelven tanulás fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy a gyermekek számára a legjobb, ha a magyar gyerek magyarul, a szlovák gyerek szlovákul tanul, hiszen az anyanyelvén tudja leginkább megérteni a magyarázatot, tudja legkönnyebben elsajátítani a tananyagot.

A művelődési központ előterében közben játékos foglalkozásokkal várták a kicsiket a Kodály Zoltán Alapiskola pedagógusai, majd a méltán népszerű Alma együttes adott fergeteges koncertet.

További képeinket megtekinthetik képgalériánkban.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies