Back to top

Erotika a művész szemével

Publikálva: 2017, augusztus 21 - 19:15
Múlt hét pénteken nyílt meg az Erato című kiállítás a Kortárs Magyar Galéria kiállítótermeiben.
Erotika a művész szemével

„Újabb két év elteltével láthatjuk, hogy a kiállító művészek hogyan gondolkodnak az erotikáról, és ez hogyan jelenik meg művészetükben” - kezdte köszöntőjét Iván Péter, a Kortárs Magyar Galéria vezetője.

Borbély Károly festőművész megnyitójában kiemelte, a kiállításra beküldött művekből kiderül, a művészek különbözőképpen fogták meg a témát: volt, aki rusztikus humorral, volt, aki teljesen átszellemülten, szinte angyali magasságokban érzékeltette gondolatait. Elmondása szerint az érzékiséget eleve többféleképpen érdemes értelmezni, hiszen többféle érzékünk van. Nekik, alkotóknak a művészet az életnek egy magas fokú élvezetéről szól: észreveszik a szépségeket, és minden erejükkel, összes tehetségükkel azon vannak, hogy azt megmutassák a nézőknek.

Almási Róbert festőművész, a kiállítás kurátora magyarul és szlovákul szólt a megjelentekhez. Megtudtuk tőle, már a 20 évvel ezelőtt szerveződött első Erato kiállításra is szép munkák érkeztek, és ennyi év után is megmaradt a magas színvonal. Fontosnak tartja, hogy az erotika nemcsak a figurákról, hanem a színekről és az általuk kiváltott érzésekről is szól.

A kiállítás 2017. szeptember 14-ig tekinthető meg a Vermes-villában.

Képgalériánkban megtekinthetik a kiállítás megnyitóján készült felvételeket.

Ezt már olvasta?

Cookies