Back to top

Elmarad a karácsonyi vásár és a szilveszteri ünnepség

Publikálva: 2020, november 25 - 15:45
Megszakad a többéves hagyomány, idén az érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt elmarad a dunaszerdahelyi karácsonyi vásár. A három hétig tartó ünnepi esemény minden évben több száz érdeklődőt vonzott, idén decemberben azonban üres lesz a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti tér.
Elmarad a karácsonyi vásár és a szilveszteri ünnepség

Az adventi koszorún meggyújtják a gyertyákat, ünnepi beszédek online lesznek

A karácsonyi hangulatot a város ünnepi díszkivilágítása és adventi koszorúja fogja megidézni. A koszorú az eddigi megszokott helyen, a kultúrház előtti téren, a szökőkúton kap helyet. Az adventi koszorún a város vezetése gyújtja meg a gyertyákat. Advent első vasárnapján, november 29-én Gútay László, a városi kulturális és oktatási bizottság elnöke osztja meg ünnepi gondolatait, amelyeket a városi televízió rögzít, és online a www.dunaszerdahelyi.sk honlapon lesz megtekinthető. Advent második vasárnapján Karaffa Attila alpolgármester gyújt gyertyát az adventi koszorún. Ünnepi beszéde ugyancsak a fent említett honlapon lesz látható. Advent harmadik vasárnapján A. Szabó László alpolgármester, majd advent negyedik vasárnapján Hájos Zoltán polgármester gyújt gyertyát. Mindkettőjük karácsonyi beszédjét szintén az interneten lehet majd megtekinteni.

Elmarad a szilveszteri utcabál és az újévi tűzijáték is

Dunaszerdahely minden évben szilveszteri utcabállal búcsúztatja az óévet, és látványos tűzijátékkal köszönti az új évet. Idén ezek a programok is elmaradnak.

Bíró Éva

Ezt már olvasta?

Cookies