Back to top

Elhalasztják az iskolák megnyitását Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2021, február 6 - 18:26
2021. február 6-án, szombaton ülésezett Dunaszerdahely város válságstábja, amely a városban a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos összes körülmény figyelembevétele után a következő nyilatkozatot adja ki.
Elhalasztják az iskolák megnyitását Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi székhelyű Közegészségügyi Hivatal információi alapján a Dunaszerdahelyi járás járványügyi helyzete továbbra is rendkívül súlyos.

A szülők és az iskolai alkalmazottak tesztelését abból a meggyőződésből készítettük elő, hogy sikerül biztosítani a gyerekek visszatérését az iskolába, de a szülők félelme egy esetleges fertőzéstől azt eredményezte, hogy az alapiskolák és óvodák igazgatói sorra jelentik a hétfőn ténylegesen belépő gyermekek és tanulók számának változását.

Az általános helyzet értékelésekor ezért arra a következtetésre jutottunk, hogy az iskolák és az óvodák 2021. február 8-án, hétfőn tervezett megnyitása a már meglévő súlyos járványügyi helyzet további romlásához vezethet nemcsak városunkban, hanem az egész Dunaszerdahelyi járásban.

Ezért annak ellenére, hogy korábban a szülők több mint fele igényelte az óvodák és alapiskolák alsó tagozatának megnyitását, és ennek érdekében zajlott a mai tesztelésük, úgy döntöttünk, hogy a városi fenntartású óvodák és alapiskolák 2021. február 8-án nem nyitnak meg.

Megértjük azokat a szülőket, akik az iskolák megnyitására szólítanak fel, de meg kell védenünk a lakosok egészségét!

Azoknak a szülőknek, akiknek a foglalkozásuk jellege nem teszi lehetővé a munkahelyen kívül végzett munkát, továbbra is lehetőséget kínálunk a gyermek óvodai, illetve iskolai klubban történő elhelyezésére.

Mindez nem volt könnyű döntés. Mindannyian szeretnénk a gyerekeket iskolába küldeni, de nem olyan áron, hogy veszélyeztetnénk őket és szüleiket, valamint az iskolák dolgozóit.

Reméljük, hogy az elkövetkező napok lehetővé teszik számunkra, hogy 2021. február 15-től más döntést hozzunk.

Kérjük az érintetteket megértését!

Ezt már olvasta?

Cookies