Back to top

Egy különleges éjszaka

Publikálva: 2016, június 30 - 12:01
„Egyedi ízzel fűszerezett” este vendégei lehettek azok, akik ellátogattak az Éjszaka a Vermes-villában programjaira június 24-én.
Egy különleges éjszaka

Idén a Kortárs Magyar Galéria és a Pázmaneum Társulás közös szervezésében zajlott a Múzeumok éjszakája kulturális eseménysorozathoz kötődő dunaszerdahelyi villa-beli rendezvény.

Elsőként Karaffa Attila, a Pázmaneum ügyvezető elnöke, Dunaszerdahely város Kulturális és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Iván Péter, a Kortárs Magyar Galéria igazgatója invitált mindenkit egy egész estés kalandra.

A bevezetők után a legnagyobb magyarról, Széchenyi Istvánról tartott előadást dr. Cserháti László Gábor, a Széchenyi Társaság alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottság tagja, „Széchenyi üzenete a mának” címmel.

Az érdekfeszítő, a múltból a mának szóló előadást kis Széchenyiről szóló kiállítás is színesítette, majd a zene került központba: Maja és Fecó koncertje következett.

Az ismert páros pezsdítő koncertje után a résztvevőket ismét egy érdekes előadás szögezte a székekhez: Brogyányi Mihály pozsonyi helytörténész tartott rendhagyó sétát, Pozsony magyar emlékei címmel, rácsoldálkoztatva a nézőket, milyen érdekességek és különlegességek tárulhatnak fel gondos odafigyeléssel a sétálók szeme előtt.

Végül az estet egy valóban egyedi zenei produkció, a sokak számára a Rivalda Színházból ismerős Pataky Ádám „varázslatos teknőshangszerével” előadott zseniális handpan koncertje zárta.

Sajnos idén kevesebben jöttek el a rendezvényre, mint az előző években, ám mindennek ellenére a szervezők célja jövőre is megszervezni majd rendhagyó, különleges éjszakájukat.

Az est képgalériáját itt tekinthetik meg.

Ezt már olvasta?

Cookies