Back to top

Egy éves a dunaszerdahelyi.sk

Publikálva: 2017, január 20 - 11:00
Portálunk percre pontosan egy évvel ezelőtt, 2016. január 20-án, délelőtt 11 órakor kezdte meg működését. Az első esztendő kapcsán megkértük a portált működtető Perfects rt. két vezetőjét, Horváth Zoltán elnököt és Fónod Zoltán igazgatót egy rövid értékelésre.

Horváth Zoltán, elnök

„Szerettük volna, ha Dunaszerdahelyről naprakész, független, információorientált portál tájékoztat, amely egy évvel ezelőtt el is indult. Amennyiben nem lett volna bizalmunk abban, hogy sikeresen fog tudni működni a tervezett városi online médium, akkor nem mertünk volna belevágni, de nem így volt, mert hittünk benne. Az viszont, hogy a statisztikai adatok és a polgároktól visszajövő reakciók is egyöntetűen bizonyítják, rövid időn belül a lakosok életének részévé vált, még számomra is meglepő, de nagyon örülök neki. Bizonyítást nyert, hogy igény volt egy ilyen portálra, másrészt, a csapat, amely minden nap a dunaszerdahelyi.sk működésén dolgozik, emberfeletti munkát végez, hogy mindenhol ott legyen és az információkat rövid időn belül meg is ossza az olvasókkal. Ennél örömtelibb dolog nem érhet egy vállalatot, hogy ilyen jól összeadódott az elképzelés és a megvalósítás.

Ami a Perfect rt.-t illeti, vállalatunk számára a jövőben nagy kihívást jelent majd a városi televízió műszaki hátterének szinten tartása és az előrelépés. A magas felbontású technikához való igazodásra és a stúdió átalakítására gondolok, amely bizonyos fajta anyagi áldozatot fog igényelni, de itt sem szabad lemaradnunk.

Hozzátenném, hogy a városi televízió idén megalakulásának huszadik évfordulóját fogja ünnepelni, s a Dunaszerdahelyi Hírnök pedig 25.évfolyamát kezdte el januárban, tehát többszörösen jubilálunk az idén. Célunk ugyanakkor marad az, ami a szlogenünkben is szerepel, hogy folyamatosan tájékoztassuk a polgárokat arról, ami Dunaszerdahelyen történik, s minél színesebb képet kapjanak városunkról.”

Fónod Zoltán, ügyvezető igazgató

A dunaszerdahelyi.sk portál egy évvel ezelőtt, 2016. január 20-án kezdte meg működését, amelynek ünnepélyes keretet is adtunk a Vermes-villában. A honlap indítása mellett ezen a napon a Dunaszerdahelyi Hírnök is új köntöst kapott és elindult a városi médiát kezelő Perfects rt. azon törekvése, hogy a megváltozott felhasználói igényeknek megfelelő médiatartalmat kínáljon a dunaszerdahelyi lakosoknak és azoknak, akik kíváncsiak arra, mi történik Dunaszerdahelyen.

Az elmúlt egy év érdeklődése azt bizonyítja, a dunaszerdahelyi.sk megtalálta közönségét, amely napról napra szélesebb. Közel kétmillió oldalletöltés, félmilliónál is több munkamenet, közel 200 ezer egyedi felhasználó, 120 ország ahonnan már rákattintottak az oldalra, amely hűen szlogenéhez tájékoztat mindarról, ami Dunaszerdahelyen történik. Közben a Facebookos közönségünk is hétezer fölé nőtt.

Természetesen számunkra is okozott meglepetéseket az internetes közeg, hiszen sok esetben nem számítottunk arra, hogy milyen tartalmakra lesznek kíváncsiak Önök, kedves olvasóink. Nagy népszerűségnek örvendtek például múltidéző írásaink és összeállításaink, de azok az anyagok is, amelyek a városban működő kereskedelmi láncokat érintették. A színes képes beszámolók viszont egyértelműen viszik a prímet és ezért igyekszünk minél több hasonlót hozni az Önök elégedettségére. A legnépszerűbb tartalmak az elmúlt évben a Csallóközi Vásár kapcsán készült beszámolóink voltak, de ugyancsak rendkívül sokan voltak kíváncsiak a DAC Aréna sajtóbemutatójára és a nyitómeccsre is, ahogy az ismert dunaszerdahelyiek interjús bemutatkozásaira is. Portálunkon elindítottuk a videoriport sorozatot, ami szintén - ahogy a Kukkonia ízei is - felkeltette nem csak a dunaszerdahelyi lakosok érdeklődését. Portálunkon továbbá megtalálhatóak a Dunaszerdahelyi TV aktuális anyagai és egyben az  archívuma is itt érhető el.

Az első sikerek azonban nem adnak okot számunkra az elbizakodottságra, s tudjuk, a média területén is folyamatosan fejlődni kell és csupán a mindennapos munka vihet bennünket előbbre. Ezért is igyekszünk majd tovább bővíteni a portálunk által kínált tartalmakat, s fokozott figyelmet helyezni az Önök által kért és kívánt hírekre, információkra. Éppen ezért, ha bármilyen ötletük vagy javaslatuk van portálunk működése kapcsán, nyugodtan küldjék el nekünk a press [at] perfects.sk e-mailes elérhetőségre.

Egyúttal munkatársaink nevében is köszönjük az eddigi bizalmat, és igyekszünk a jövőben is erre a bizalomra rászolgálni!

(Felvételeink a tavalyi portálindításon készültek.)

Ezt már olvasta?

Cookies