Back to top

Egri oktatók munkái a KMG-ben

Publikálva: 2016, október 15 - 17:49
Az egri Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet oktatóinak műveiből állította össze Mayer Éva képzőművész az Invariáns című kiállítást, melynek megnyitójára péntek este került sor a Kortárs Magyar Galériában.

Iván Péter, a galéria vezetője köszöntötte a kiállító művészeket, a Kortárs Magyar Galéria kuratóriumának tagjait: Almási Róbertet és Szakáll Máriát, valamint Karaffa Attilát, Dunaszerdahely város kulturális szakbizottságának elnökét.
Mayer Éva, a kiállítás kurátora elmondta, hogy a most megtekinthető művek a művészeti intézet 13 oktatója elmúlt egy évének munkái, melyekkel először mutatkoznak be Szlovákiában, Dél-Kórea, India, Indonézia, Mexikó és Magyarország után.
Dr. habil Erőss István DLA, intézetvezető, egyetemi tanár, képzőművész az Eszterházy Károly Egyetemről elmondta, hogy közel hetven éve folyik a művészeti oktatás - főleg a rajztanárképzés. 2008 óta azonban a hangsúly áttevődött a művészeti képzésre. Az egyetem Vizuális Művészeti Intézetének elmúlt egy éve mozgalmas volt, hiszen két tanszéken folyik már az oktatás: a képzőművészeti és a média és design tanszékeken. Ez a mostani kiállítás olyan sokszínű, mint a náluk folyó intézeti oktatás.
Dr. Boros Lili, főiskolai docens, művészettörténész megnyitójában bemutatta a kiállító művészeket, valamint néhány szempontot tárt a közönség elé a kiállított munkák értelmezéséhez, a művek befogadásához.
A megnyitót Kotiers András és Szabó Arnold zenei előadásukkal tették még színesebbé.

Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet oktatói közül, az Invariáns című kiállításon kiállító művészek: Balázs Péter, Blahó Borbála, Csontó Lajos, Erőss István, Faa Balázs, F. Balogh Erzsébet, Horváth Dániel, Juhász Éva, Kopasz Tamás, Kótai Tamás, Mayer Éva, Mátrai Erik, Sipos Levente, Süli-Zakar Szabolcs, Szigeti Gábor Csongor, Szita Barnabás, Szurcsik József, Ványai Magdolna, Zeman Zoltán.

A kiállítás 2016. november 4-ig tekinthető meg a Kortárs Magyar Galéria termeiben.

Tekintsék meg a megnyitón készült Képgalériánkat.

Ezt már olvasta?

Cookies