Back to top

Egressy Zoltán: Gordiusz (karanténkomédia)

Publikálva: 2021, december 30 - 10:36
Kedves Közönségünk! Sajnálattal közöljük, hogy a péntekre, 2022. január 21-re tervezett Gordiusz című karanténkomédia szereplői közül az egyik művész karanténba került, így az előadást kénytelenek vagyunk egy későbbi időpontban megrendezni. Az új időpontról később tájékoztatunk. Csaplár Benedek VMK
Esemény időpontja: 
Péntek, 2022, március 25 - 19:00
Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színházterme
Belépő: 
I. osztály: 12 €, II. osztály: 10 €

Karanténfeszültség (ugye ismerős?): a férj és a feleség – relatív hétköznapi szabadságból – közös lakásukba kényszerül. A feleség totális felhatalmazást kér az életközösség igazgatására a járvány idejére. A férj súlyos katonai diktatúrában érzi magát. A takarítónő feltűnése a házaspárnál családon belüli erőszakra enged következtetni. Milyen hatással van a karantén az emberi kapcsolatokra? Erősíti az összetartozást vagy szétzilálja a szálakat? 

A szereplők kétségbeesetten keresik a kiutat. Az érzékek persze legyőzik a papírforma szerint makacsul újra és újra feltámadó szabadságvágyat. Valóban megoldjuk a problémáinkat vagy csak átlendülünk rajtuk? Erről mesél görbe tükröt tartva a Gordiusz. A Zichy Szín-Műhely előadása. 

A darabot Egressy Zoltán a Literatura Irodalmi Portál karanténdráma pályázatára készítette el, mely pályázatra beérkezett számtalan irodalmi alkotás mellett ez a darab egyszeri alkalommal, online verzióban, felolvasó színházi keretek között került bemutatásra. A darab cselekményét a szerző – a Zichy Szín-Műhely felkérésére – átdolgozta, kibővítette és véglegesítette, így a vígjáték már klasszikus színházi keretek között is látható.

ticket HU

Kedvcsináló:

Cookies