Back to top

Dunaszerdahelyen is véradásra buzdít a kórház

Publikálva: 2020, március 20 - 17:22
A dunaszerdahelyi kórházban is véradásra biztatják a polgárokat, mert a koronavírus okozta korlátozások következtében csökkent a véradók száma az elmúlt napokban, az intézményeknek pedig fontos a készletek feltöltése.
Dunaszerdahelyen is véradásra buzdít a kórház

A Svet zdravia hálózatba tartozó kórházban igyekeznek minél biztonságosabbá tenni a véradást, ami azt jelenti, hogy a véradók konkrét időpontra érkezhetnek, amelyet előre egyeztethetnek. Ezt követően belépő ellenőrzésen esnek át, a termeket fokozott mértékben fertőtlenítik és a levett vér két hétig karanténban marad. A járvány mellett is ugyanis számos olyan eset van napjainkban, amely gyors orvosi reakciót igényel és sokszor a betegnek vérre is szüksége van.

Annak érdekében, hogy minél kevesebb ember várakozzon egy helyen, már telefonon és e-mailben is lehetséges előjegyeztetni magunkat vérvételre, de a kórházak azokat sem utasítják el, akik jelentkezés nélkül érkeznek.  A jelentkezők mailen kitöltenek egy kérdőívet vagy telefonon válaszolnak néhány kérdésre, amelyek az elmúlt időszak utazásaira, koronavírussal fertőzött személlyel való találkozásra és a betegség tüneteire vonatkozik. A folytatásban kap egy sms-t vagy mailt, hogy mikorra jegyezték elő vérvételre. Akik bejelentkezés nélkül érkeznek vért adni, azt a helyszínen irányítják el a kórház munkatársai.

Az egyes elérhetőségeket, ahol jelentkezni lehet ITT találják.

Azon személyek, akik az elmúlt négy hétben külföldi utazáson vettek részt, vagy kapcsolatba kerültek ilyen személlyel, esetleg légúti megbetegedésen estek át, ideiglenes kikerülnek a véradók köréből. Minden hasonló kérdésre viszont a helyszínen válaszolnak a véradóknak.

A férfiak háromhavonta, a hölgyek pedig négyhavonta adhatnak vért.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies