Jelenlegi hely

Dunaszerdahely idén is benevezett a Kerékpárral munkába elnevezésű versenybe

Publikálva: 2020, szeptember 18 - 13:10 | Közérdekű
Dunaszerdahely városa idén sem szakította meg a hagyományt, és immár negyedszer benevezett a Kerékpárral munkába elnevezésű országos kampányba. A bringás közlekedést népszerűsítő versenyt idén Ülj kerékpárra és mentsd meg a világot jelszóval hirdette meg a közlekedésügyi minisztérium.
Dunaszerdahely idén is benevezett a Kerékpárral munkába elnevezésű versenybe

A regisztráló egyéneket és csapatokat a koronavírus-járvány miatt ezúttal nem tavasszal, hanem szeptemberben ösztönzik a kerékpárral való munkába járásra. Dunaszerdahelyen ebben az évben 7 csapat nevezett be, a verseny szeptember végéig tart.

A verseny célja a kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Országos szinten egyre népszerűbb a kerékpározás, mivel gyors közlekedési formáról van szó. Kerékpárral elkerülhetők a reggeli és a délutáni forgalmi dugók. A szervezők az egészség megőrzése mellett szeretnék elérni azt, hogy csökkenjen a városok forgalma, és a települések környezetbarátok  legyenek. Az önkormányzatokat  figyelmét a kerékpáros infrastruktúra fokozatos kiépítésének fontosságára hívják fel. Pozitívum, hogy a kampánynak köszönhetően a  cégek is kezdenek odafigyelni azokra az alkalmazottakra, akik bringával közlekednek munkába.

dunstreda.sk