Back to top

A digitális oktatás előkészítését irányító kézikönyv már magyarul is elérhető

Publikálva: 2020, szeptember 16 - 13:44
Monika Filipová, az oktatási minisztérium államtitkára közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy a szaktárca honlapján már magyar nyelven is elérhető a 2020/21-es tanévre vonatkozó digitális oktatás előkészítését irányító kézikönyv.
A digitális oktatás előkészítését irányító kézikönyv már magyarul is elérhető

Mint a kézikönyv bevezetőjében olvasható, az új tanév - ugyan mondhatni, klasszikus módon, iskolalátogatással kezdődött -, de szükséges felkészülni arra az esetre, hogy a kedvezőtlen epidemiológiai helyzet következtében ismét rendkívüli intézkedésekhez kell folyamodni, az iskoláknak pedig át kell térni a távoktatásra.

„A 2020 március és június közötti időszak alapészrevételei közül az egyik úgy hangzik, hogy magára a távoktatásra nem létezik kizárólag egy optimális megoldás, s mivel a szükségletek különfélék, ami az egyik iskolán nagyon jól bevált és működő megoldás, az más iskolán nem biztos, hogy alkalmazható lesz. Senki, aki nem részese az iskolai közösségnek, nem tudhatja, hogy az adott iskolában milyen intézkedések működhetnek jól és milyenek fognak kevésbé, vagy egyáltalán nem. Ezért a legjobb, ha az iskola vezetése a saját iskolájának feltételeihez adaptálja az államiszinten javasolt intézkedéseket. Ezért is dolgoztuk ki ezt a kézikönyvet struktúrált kérdések jegyzékeként, lehetséges válaszokként és megoldások példáiként, melyeket az adott iskola a saját terveinek előkészítésében felhasználhat majd” - írja a kézikönyvben az oktatási tárca.

A kézikönyv előkészítésénél a 2020 júliusában az Oktatáspolitikai Intézet által végzett kérdőíves felmérése, non-profit szervezetek felmérései, valamint különféle tapasztalatok, melyeket egyes iskolák osztottak meg a minisztériummal, szolgáltak alapul.

A kézikönyv magyar nyelven elérhető az oktatási minisztérium honlapján ITT.

forrás: facebook / Monika Filipová

Ezt már olvasta?