Back to top

COVID-19: A régió legnagyobb szociális szolgáltató intézményének alkalmazottai negatív koronavírus-tesztekkel rendelkeznek

Publikálva: 2020, április 23 - 17:51
A szenicei időskorúak szociális szolgáltatásainak és intézményeinek otthona minden alkalmazottjának negatív a COVID-19 tesztje.
COVID-19: A régió legnagyobb szociális szolgáltató intézményének alkalmazottai negatív koronavírus-tesztekkel rendelkeznek

Mind a 139 alkalmazottat tesztelték. Ez Nagyszombat megye legnagyobb létesítménye, amely összesen 320 ügyféllel rendelkezik. A légi Felnőtteknek nyújtott szociális szolgáltatások otthona összes alkalmazottját - összesen 36-ot és az összes ügyfelét is- 62-t - letesztelték COVID-19-re. Az alkalmazottak és az ügyfelek összes eredménye negatív.

Az összes megyei szociális szolgáltató intézményben az egészségi állapotban bekövetkező bármilyen változásról azonnal konzultálnak az illetékes regionális közegészségügyi hivatallal. A specifikus tünetektől függetlenül azonnal elvégzik a COVID-19 tesztet. A létesítményekben helyiségeket készítenek elő a kockázatos ügyfelek elszigetelésére.

Szigorítottuk rendelkezéseinket az alkalmazottak munkába érkezésekor. Megmérjük testhőmérsékletüket mielőtt belépnének a létesítménybe és az utazási kórelőzményeiket is megvizsgáljuk, és ha kapcsolatba kerültek bármilyen kockázatos személlyel, a munkavállaló otthon marad karanténban. Természetesen szigorú követelmény a védőfelszerelés használata.

A biztonsági intézkedések szigorításának részeként a szociális intézmény helyiségein kívül külső környezetből kontaktus nélkül szállítjuk berendezéseinket, hogy minimalizáljuk a kapcsolatot az alkalmazottakkal.

Folyamatosan együttműködve a közegészségügyi hivatallal és magánlaboratóriumokkal, átfogóan teszteljük az otthon alkalmazottait. A megyei szociális intézmények összesen 212 alkalmazottját és 72 ügyfelét tesztelték.

Nagyszombat megye önkormányzata

Ezt már olvasta?

Cookies