Jelenlegi hely

Bringázz a munkába!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, április 13 - 08:06 | Közérdekű
Dunaszerdahely eddig hét csapattal kapcsolódott be az országos versenybe, amelynek célja a közlekedés eme egészséges, sportos változatára felhívni a figyelmet.
Bringázz a munkába!

A versenyt a Közlekedésügyi minisztérium hirdette meg és a besztercebányai Polgári kezdeményezés a kerékpározásért szervezet koordinálja, jelezte portálunknak Inczédi Gábor, a Városi Hivatal Műszaki és Beruházási Főosztályának munkatársa.

Amint egy település bekapcsolódik a programba, az ottani cégek, intézmények is regisztrálhatnak, és 2–4 fős csapatot indíthatnak. Jelentkezni egészen május 5-ig lehet a www.dopracenabicykli.eu oldalon, ahol egyébként minden apró részletre kiterjedő információt megtalálnak.

Dunaszerdahely városa is bekapcsolódott a versenybe, így adott a lehetőség minden helyi cég, intézmény, szervezet, iskola számára, hogy csapatokat indítson.

Iskolák esetében külön érdemes kiemelni, hogy a tanulók is alkothatnak csapatokat!

„A városi hivatal is regisztrált már saját csapatokat a versenybe, ezért mi is próbáljuk ösztönözni a lakosokat, próbálják ki a munkába járást kicsit sportosabban”, mondta el Inczédi Gábor.

A csapatoknak a májusi hónapban kell bejárniuk a munkahelyre (intézménybe, iskolába) kerékpárral, és ezt az internetes oldalon – regisztráció után – bejegyezni. A munkaidő alatti kerékpározás nem része a versenynek, csak a lakhely és munkahely közti ingázás.

Az országos verseny keretén belül a legjobbak értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. A Dunaszerdahelyen regisztrált csapatok közt a városi hivatal is szeretné majd különdíjjal jutalmazni a legaktívabb csapatot.