Back to top

A bor és a gasztronómia hétfogásos találkozása

Publikálva: 2016, április 30 - 12:16
Különleges élményben lehetett részük azoknak, akik péntek este részt vettek a Villa Rosa étterem által rendezett boresten. A vendégeket a Tiffán család villányi borai várták, méghozzá Bindics Imre mesteri étkei kíséretében.
A bor és a gasztronómia hétfogásos találkozása

Összesen hét fogás kóstolhattak a résztvevők: Csenge 2015 - Csirkemell sonka tormakrémmel és salátával, Tiffans rose cuvee 2015  - Spárga velouté pirított tésztával és spárgaforgáccsal, Portugieser 2015 - Mangalica háta és tarja csalánfőzelék alapon marinált zöldségekkel, Régimódi 2012 - Borjúlábszár töltött velőcsonttal, Pinot Noire 2011 - Szörbet, Lucia 2011 - Őz terrine fürjtojással, Carrissime 2011 - Csokitextúra chilis fagylalttal.

A négyórás kóstolás tehát nem hagyott senkit sem éhesen és szomjasan, s a két remek szakember ilyen élmény jellegű találkozását a vendégek is dícsérték. Tiffán Zsolt portálunknak elmondta, szívesen jár a határon túlra és Felvidéken is több borász barátja van, mint például Bott Frigyes vagy Kasnyik Tamás. Dunaszerdahely kapcsán megjegyezte, örül, hogy olyan minőségi étteremben mutatkozhatott be mint a Villa Rosa továbbá megjegyezte, Bencze Attilának, forgalmazójának köszönhetően már Szlovákiában is egyre több helyre jutnak el borai és a csallóközi közönség is megkóstolhatja a termékeiket.

"Én mindig hangsúlyozom, hogy nem a borokat kell az étel mellé tenni, hanem fordítva. A bort Isten megadja ízvilágával, ehhez kell a szakácsnak alkalmazkodnia. Ma viszont nekem volt a megtiszteltetés, hogy egy ilyen remek séf ételei mellé adhattam a borokat" - jegyezte meg az egyik legnagyobb múltra visszatekintő magyarországi borászcsalád tagja a Bindics Imrével folytatott közös munka kapcsán.

Bugár Árpád, az étterem menedzsere is úgy értékelte, hogy nagy sikere volt a villányi boroknak Dunaszerdahelyen és az összhang is jól működött. "Azt mondhatjuk, a két szakma mestere egy hullámhosszra került és ez a vendégek reakcióján is érezhető volt."

A borestek időszaka a Villa Rosában most kis szünetet kap, de az étterem nem hagyja program nélkül a bor kedvelőit, mert június 3-án kemencenyitós rendezvénnyel várják az érdeklődőket, amelyet a helyiek már jól ismernek, de idén kibővítik borbemutatóval is.

Néhány étel a hét fogásból!

Ezt már olvasta?

Cookies